DÜNYA
Yayınlanma : 25 Ağustos 2025 06:56

Lavrov: Putin-Zelenski zirvesi için plan yok

Lavrov: Putin-Zelenski zirvesi için plan yok
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski arasında yakın zamanda bir zirve planı olmadığını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski arasında yakın zamanda bir zirve planının bulunmadığını açıkladı. NBC'ye konuşan Lavrov, Putin'in bir zirve gündemi hazır olduğunda Zelenski ile görüşmeye hazır olduğunu, ancak şu an için böyle bir gündemin mevcut olmadığını belirtti.

PUTİN-ZELENSKİ ZİRVESİ GÜNDEMI

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Putin ile Alaska'da gerçekleşen zirvesinin ardından yaptığı, 'Önce iki lider buluşacak, ardından bana da katılım için sıra gelecek' açıklaması hatırlatıldı. Trump, Putin'e 8 Ağustos'a kadar savaşın sona erdirilmesi için süre vermiş, ancak daha sonra bu süreyi 'birkaç hafta' uzattığını duyurmuştu. ABD Başkanı, iki hafta içinde yeni kararını açıklayacağını ifade etti.

LAVROV VE ZELENSKİ'DEN AÇIKLAMALAR

Lavrov, Rusya'nın barış istediğini savunarak, 'Biz barış istiyoruz, Trump da barış istiyor. Ancak Batılı ülkelerin tepkisi, onların barış istemediğini gösteriyor' dedi. Ukrayna Bağımsızlık Günü'nde Kiev'de konuşan Zelenski ise, 'Geleceğimizi yalnızca biz belirleyeceğimiz adil bir barış istiyoruz' diyerek, sürece dair kendi tavrını yineledi.