SİYASET
Yayınlanma : 25 Eylül 2025 18:30
Düzenleme : 25 Eylül 2025 18:30

Mahir Ünal: İBB, peyzajları sulayamadığı için söktü

Mahir Ünal: İBB, peyzajları sulayamadığı için söktü
AK Parti MKYK üyesi Mahir Ünal, Esenyurt’ta yaptığı konuşmada CHP’yi eleştirdi, İBB’nin başarısızlıklarını vurguladı ve gençlere Türkiye’nin geleceğine dair umut dolu mesajlar verdi. Ülkenin savunma sanayisindeki gelişmelerden ve eğitim yatırımlarından b
Mahir Ünal: İBB, peyzajları sulayamadığı için söktü

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Mahir Ünal, önemli açıklamalarda bulundu. Esenyurt’ta düzenlenen bir kahvaltıda vatandaşlarla bir araya gelen Ünal, Türkiye’nin geçmişinden bugüne geldiği noktayı değerlendirdi. Daha sonra Esenyurt Üniversitesi’nin akademik yıl açılışına katıldı.

CHP'YE ELEŞTİRİLER

Ünal, CHP’yi eleştirerek, "İtiraf eden CHP, çalan, yargılanan CHP’li; bunun AK Parti ile ne alakası var? Siyaset kişisel ihtiyaçları karşılamak için yapılmaz" dedi. İBB’nin peyzaj düzenlemelerindeki başarısızlığına da değinen Ünal, düzenli sulama yapamadıkları için peyzajları söktüklerini belirtti. İstanbul’un ihtiyaç duyduğu biyolojik atık arıtma tesisi temel atma töreninin yapılmamasını da eleştirdi.

GENÇLERE ÖNEMLİ MESAJLAR

Esenyurt Eğitim Külliyesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Ünal, gençlere seslendi. Ünal, Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısını ve 2002 yılından bu yana kaydedilen gelişmeleri vurguladı. 15 Temmuz, Gezi olayları ve kapatma davalarında Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği kararlılığa dikkat çekti. Türkiye Yüzyılı için yeni bir başlangıç yapıldığını belirtti. Ünal, gençlere kültür mirasının önemini hatırlatarak, küresel rekabette başarılı olmaları için eğitim altyapısına yapılan yatırımları anlattı. Okulda yaşadığı bir olayı örnek göstererek, bugün her öğrencinin ders kitaplarına sahip olduğunu ve ihtiyaç sahibi ailelere destek verildiğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE İNANÇ

Ünal, TEKNOFEST’e katılımın yüksekliğini vurgulayarak, gençlerin özgüvenini ve hedeflerini takdir etti. Türkiye’nin geçmişteki özgüven eksikliğinin üstesinden geldiğini ve gelişmişliğin insan olmakla ilgili olduğunu belirtti. Gençlerin Türkiye’nin geleceğine olan inancını artırdığını ifade etti.