GÜNDEM
Yayınlanma : 27 Temmuz 2025 19:06

Malatya'da Aşure Etkinliği: Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Malatya'da Aşure Etkinliği: Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Malatya'da düzenlenen aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı, siyasi temsilciler ve vatandaşlar etkinliğe katıldı.
Malatya'da Aşure Etkinliği: Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Malatya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Muharrem ayı aşure etkinliği, şehrin dört bir yanından gelen vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nde yapılan etkinlikte, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları ön plana çıkarıldı.

Milli Birlik ve Beraberliğe Önem

Etkinliğe Malatya Vali Yardımcısı Ali Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Ali Bakan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, konuşmasında Aşure Günü'nün İslam tarihi açısından önemine değinerek, bu günün birlik, beraberlik ve şükretmenin sembolü olduğunu vurguladı. Özcan, özellikle Ortadoğu'daki gelişmelere dikkat çekerek, milli birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha hatırlattı. Ülkemizin içinde bulunduğu hassas dönemde bu tür etkinliklerin önemini vurgulayan Özcan, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesini diledi.

Siyasi Temsilcilerden Birlik Çağrısı

AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan ve Malatya Vali Yardımcısı Ali Açıkgöz de konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Bakan, Muharrem ayının hüzün ve Kerbela olayının önemini hatırlatırken, Açıkgöz ise etkinlikteki birlikteliğin herkesi gururlandırdığını ifade etti. Etkinlik, yapılan duaların ardından katılımcılara ikram edilen aşure ile sona erdi. Bu anlamlı etkinlik, Doğu Anadolu Bölgesi'nin kadim kültür ve manevi değerlerini bir kez daha gözler önüne serdi.