GÜNDEM
Yayınlanma : 27 Temmuz 2025 12:13

MDT, IDEF 2025'te Büyük Başarı: Yeni Fabrika Kurulumu Müjdesi

MDT, IDEF 2025'te Büyük Başarı: Yeni Fabrika Kurulumu Müjdesi
MDT, IDEF 2025'te yurt içi ve yurt dışı mühimmat üretim hatları kurulum projelerini sergiledi ve Türkiye'de yeni bir fabrika kurulumu müjdesi verdi; güçlü Türkiye vizyonuna vurgu yaptı.

17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2025), İstanbul'da devam ediyor. Milli gururumuz olan Türk savunma sanayisinin önemli oyuncularından Mediterranean Defence Technology (MDT), fuarda büyük bir başarı sergiledi. MDT, mühimmat ve silah üretim hatları kurulumu, teknik yardım ve danışmanlık hizmetleriyle dikkatleri üzerine çekti.

Yerli ve Milli Üretimde Dev Adım

MDT Genel Müdür Yardımcısı Fatih Doğan, yaptığı açıklamada IDEF 2025'i Türk savunma sanayisi için çok değerli bulduklarını vurguladı. Doğan, yurt içi ve yurt dışında mühimmat hatları kurulumu gerçekleştirdiklerini, 9x19'dan 12,7 milimetreye kadar çeşitli mühimmatlar için anahtar teslim fabrikalar kurduklarını belirtti. Şu anda üç ülkede fabrika kurulumu gerçekleştirdiklerini ve bu projelerin tamamlanmasının ardından Türkiye'de yeni ve önemli bir fabrika kurulumu gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi.

Güçlü Türkiye Vizyonu

Doğan, kurulum yapacakları ülkelerden birinin Türk Cumhuriyeti, diğer ikisinin ise Orta Doğu bölgesinde olduğunu açıkladı. Dünyada artan bölgesel savaşlara dikkat çeken Doğan, stratejik düşünmenin önemini vurguladı. Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki güçlü Türkiye vizyonunun bir sonucu olarak değerlendiren Doğan, Türkiye'nin artık kendi silah ve mühimmatını üreten bir konuma geldiğini belirtti. Bu başarıyla, Türkiye'nin oyun kuran konumda olduğunu ve güçlü Türkiye yolunda ilerlemeye devam edeceğini ifade etti.