Memur-Sen Konfederasyonu, 8'inci dönem toplu sözleşme için tarihi bir teklif açıkladı. Genel Başkan Ali Yalçın'ın açıkladığı teklifler, kamu görevlileri ve emeklilerinin 2026-2027 yıllarındaki gelirlerini doğrudan etkileyecek nitelikte. Yalçın, Eskişehir'deki orman yangınında şehit olanlara rahmet dileyerek başladı ve memurların maaşlarının açlık sınırının altında kaldığını vurguladı.

Emekçinin Hakkı İçin Mücadele
Yalçın, mevcut ekonomik şartlarda maaşların yetersiz olduğunu belirterek, 'Gelir kayıplarımızın telafisi için toplu sözleşme masası son derece önemli' dedi. Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflerinin gerçeklerle örtüşmediğini eleştiren Yalçın, devletin kendi alacaklarına uyguladığı yüksek artış oranlarını, memurlara yapacağı zamda da uygulaması gerektiğini savundu. 'Maaşı artırmak kadar enflasyonu düşürmek de önemli, ancak bunu emekçiyi ezerek yapmak doğru değil' diye ekledi.

Yüzde 25'e Varan Zam Teklifi
Memur-Sen'in 2026-2027 yılları için yaptığı zam teklifi oldukça iddialı. 2026'nın ilk altı ayında 10 bin lira taban aylık zammı, yüzde 10 refah payı ve yüzde 25 oranında zam talep ediliyor. İkinci altı ayda ise yüzde 20 oranında zam isteniyor. 2027 için de benzer oranlarda zam talepleri bulunuyor. Yalçın, bu tekliflerin enflasyondaki kayıpların telafi edilmesi ve emekli aylıklarına da yansıması amacıyla hazırlandığını belirtti. Tekliflerin Memur-Sen ve ilgili sendikaların internet sitelerinde yayınlandığı da duyuruldu.

