GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Eylül 2025 21:23
Düzenleme : 18 Eylül 2025 21:23

Milli Savunma Bakanlığı: KKTC Türkiye'nin güvencesi altında

Milli Savunma Bakanlığı: KKTC Türkiye'nin güvencesi altında
Milli Savunma Bakanlığı, TSK'nın terörle mücadele faaliyetleri, İsrail'in Gazze saldırıları ve Türkiye-Mısır ortak tatbikatı hakkında bilgi verdi. KKTC'nin güvenliği için gerekli tüm tedbirlerin alındığı ve Türkiye'nin KKTC'nin yanında olduğu vurgulandı

Milli Savunma Bakanlığı, haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, önemli açıklamalarda bulundu.

TSK'NIN FAALİYETLERİ

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) son bir hafta içinde gerçekleştirdiği operasyonları özetledi. Bu operasyonlar arasında PKK'lı bir teröristin teslim olması, sınır bölgelerinde arama tarama faaliyetleri, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirilmesi ve Suriye'deki Tel Rıfat ve Menbic bölgelerinde 605 kilometre uzunluğunda tünel imhası yer aldı. Ayrıca, sınır güvenliği kapsamında 8'i terör örgütü mensubu olmak üzere 540 kişinin yakalandığı ve 1 Ocak'tan bu yana yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6 bin 677 kişinin yakalandığı belirtildi. Van ve Hakkâri'de yapılan arama tarama faaliyetlerinde ise 22 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILAR

Aktürk, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatını kınadı ve uluslararası toplumu, Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerine karşı etkili adımlar atmaya çağırdı. İsrail'in sivil halka yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu vurguladı ve Orta Doğu'nun istikrarını tehdit ettiğini belirtti.

TÜRKİYE-MISIR ORTAK TATBİKATI

Aktürk, 22-26 Eylül tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de Türkiye-Mısır Dostluk Denizi (Bahr El Sadaka) Deniz Harekâtı Özel Tatbikatı'nın yapılacağını duyurdu. Bu tatbikatın iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi amaçladığı belirtildi. Ayrıca, TSK'nın modernizasyon çalışmaları kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na modernizasyonu tamamlanan M60T tankları ve yeni nesil Fırtına Obüslerinin teslim edildiği açıklandı.