DÜNYA
Yayınlanma : 10 Ağustos 2025 20:54

Moskova dahil çeşitli bölgelerde 160 İHA vuruldu

Moskova dahil çeşitli bölgelerde 160 İHA vuruldu
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'dan gelen 160 insansız hava aracının Moskova dahil çeşitli bölgelerde hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü duyurdu. Saratov bölgesinde bir kişi hayatını kaybetti, bazı binalarda hasar meydana geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya ait 160 insansız hava aracının (İHA), hava savunma sistemleri tarafından Moskova dahil çeşitli bölgeler üzerinde vurulduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun İHA'larla Rus topraklarına saldırı düzenlediği belirtildi. Dün yerel saatle 20.00'den bugün 15.00'e kadar 160 İHA'nın hava savunma sistemlerince yok edildiği ve bunların Moskova dahil çeşitli bölgeler ile Azak Denizi üzerinde düşürüldüğü ifade edildi.

İHA SALDIRISI SONUCU ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Rusya'daki Saratov Bölge Valisi Roman Busargin, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, İHA saldırısı sonucu bölgedeki bir sanayi işletmesinin hasar gördüğünü ve bir İHA'nın da bir eve düştüğünü kaydetti. Busargin, 'Saldırı sonucu yaralananlar var. İlk belirlemelere göre, 1 kişi hayatını kaybetti.' dedi. Rostov Bölge Vali Vekili Yuriy Slyusar da Telegram kanalı üzerinden, İHA saldırısı sonucu Millerovo kentindeki bazı binalarda hasar oluştuğunu, ancak ölü ve yaralı olmadığını bildirdi.

RUSYA'NIN ÖNCEKİ AÇIKLAMASI

Rusya Savunma Bakanlığı, dün Ukrayna'ya ait 162 İHA'nın hava savunma sistemleri tarafından Moskova dahil çeşitli bölgeler üzerinde vurulduğunu bildirmişti. Bu gelişmeler, Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında yaşanan son olaylar arasında yer alıyor.