Doğu Anadolu Bölgemizi de yakından ilgilendiren orman yangınları sonrası sosyal medyada yürütülen manipülatif kampanyalar, güvenlik güçlerimizin dikkatini çekti. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın titiz çalışmaları sonucu, 1 Temmuz - 28 Temmuz 2025 tarihleri arasında ülke genelinde yaşanan yangınlarla ilgili dezenformasyon yaymaya çalışan 13 sosyal medya hesabının yöneticisi hakkında adli işlem başlatıldı. Bu durum, milli birliğimizi ve kamu düzenini tehdit eden bir girişim olarak değerlendirilmelidir.
Siber Saldırıların Boyutu
Teknik analizler, X platformunda (eski adıyla Twitter) incelenen 950.597 hesabın %36'sının bot hesap olduğunu ortaya koydu. Bu rakam, organize bir siber saldırının boyutunu gözler önüne seriyor. Aynı dönemde yapılan 3.375.499 paylaşımın yaklaşık %69'unun negatif ve manipülatif içerik taşıması ise durumun vahametini gösteriyor. Bu tür girişimler, milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan sinsi saldırılardır ve asla kabul edilemez.
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Açıklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, 'Yangına su taşıyanlara minnetle, manipülasyon yapanlara hukukla karşılık vereceğiz!' açıklaması, hükümetimizin bu konudaki kararlılığını gösteriyor. Devletimizin, vatandaşlarımızın güvenliğini ve milli menfaatlerimizi korumak için her türlü tedbiri aldığını ve bu tür provokasyonlara asla izin vermeyeceğini bir kez daha gösteren önemli bir mesajdır. Bu kararlı duruş, milletimizi birleştirici ve güçlendirici bir etkiye sahiptir.

