Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun, geçtiğimiz günlerde yaşanan orman yangınıyla ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından gelen tepkilere yanıt verdi. Başkan Torun, ulusal basında yer alan haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, yangına müdahale etmeyen bazı orman işçilerine dikkat çektiğini ve bu durumun kamuoyuyla paylaşılmasının gerekliliğini vurguladı. Milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Torun, ülkemizin değerlerine sahip çıkmanın sorumluluğunu taşıdıklarını belirtti.
Yangına Müdahale ve İddialar
Başkan Torun, sosyal medya paylaşımında dile getirdiği iddiaların gerçeği yansıttığını ve yangın sürecinde yaşanan aksaklıkları gündeme getirmeyi amaçladığını ifade etti. İki grup ormancı arasındaki farklı davranışlara dikkat çeken Başkan, bir grubun canla başla mücadele ederken diğer grubun yeterince çaba göstermemesine işaret etti. Ancak Başkan Torun, ormancıların tamamını suçlamadığını, sadece görevini aksatanlarla ilgili bir sorun olduğunu vurguladı. Ayrıca, yangın söndürme sürecinde kendisinin ve ekibinin ormancılarla birlikte çalıştığını, onlara destek sağladığını ve birlikte birçok yangını söndürdüklerini belirtti.
Yanlış Anlaşılma ve Kamuoyu
Başkan Torun, açıklamalarının yanlış anlaşılmaması gerektiğini ve amacının devleti itibarsızlaştırmak olmadığını tekrarladı. Osmaneli’nin değerlerini korumak için mücadele verdiklerini ve bu mücadele sırasında yaşananları kamuoyuyla paylaşmanın bir görev olduğunu düşündüğünü belirtti. Ayrıca, kendisine yönelik hakaret ve linç girişimlerine de değinen Başkan Torun, bu durumun üzücü olduğunu ve amacının sadece gerçeği ortaya koymak olduğunu vurguladı. Doğu Anadolu Bölgesi'nin değerlerine sahip çıkan bir yönetici olarak, olayların objektif bir şekilde değerlendirilmesini istedi.

