SİYASET
Yayınlanma : 15 Ağustos 2025 00:41

Özlem Çerçioğlu AK Parti'ye geçti: Muhalefetten sert tepkiler

Özlem Çerçioğlu AK Parti'ye geçti: Muhalefetten sert tepkiler
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Bu gelişme, muhalefetten sert tepkiler ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Çerçioğlu'nu davayla tehdit edilmekle suçlamasıyla sonuçlandı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Çerçioğlu, partisinin yolundan ayrılarak bu kararı aldığını açıkladı.

MUHALEFETTEN SERT TEPKİLER

AK Parti'ye katılımı nedeniyle Çerçioğlu, muhalefet cephesinin hedefinde yer aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çerçioğlu'nun davayla tehdit edildiğini ve bu yüzden AK Parti'ye katıldığını iddia etti. Özel'in bu iddiaları mesnetsiz olarak değerlendirildi.

İNCE'DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

CHP'ye geri dönen Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda siyaseti, 'şeytanlık maratonu' olarak nitelendirdi. İnce, 'Kim daha iyi kandırır, kim daha güzel döner, kim daha iyi unutturur… İlke yok, ahlak yok. Bu şeytanlıklara harcadığınız aklı, memleket işlerine harcasaydınız ülke uçardı' ifadelerini kullandı. İnce'nin bu sözleri, kendi CHP'ye dönüşünün üzerinden henüz iki ay geçmemişken dikkat çekti.