SPOR
Yayınlanma : 30 Eylül 2025 15:49
Düzenleme : 30 Eylül 2025 15:49

Para Atletizm Milli Takımı sporcuları, Yeni Delhi'deki başarılarıyla yurda döndü

Para Atletizm Milli Takımı sporcuları, Yeni Delhi'deki başarılarıyla yurda döndü
IPC Para Atletizm Dünya Şampiyonası'nda 1 altın ve 1 gümüş madalya kazanan milli sporcular, Aysel Önder, Ebrar Keskin ve Arif Çenesiz, yurda döndü. Sporcular, havalimanında Federasyon Başkanı Birol Aydın ve yetkililer tarafından karşılandı.
Para Atletizm Milli Takımı sporcuları, Yeni Delhi'deki başarılarıyla yurda döndü

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen IPC Para Atletizm Dünya Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle yurda dönen Para Atletizm Milli Takımı sporcuları, havalimanında coşkuyla karşılandı. Kadınlar 400 metrede dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan Aysel Önder, gülle atmada gümüş madalya elde eden Ebrar Keskin ve erkekler uzun atlamada dünya beşincisi olan Arif Çenesiz, Türkiye'ye önemli başarılar kazandırdı.

BAŞARILI SPORCULAR YURDA DÖNDÜ

Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde gerçekleştirilen IPC Para Atletizm Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcular, Türkiye'ye döndü. Kadınlar 400 metrede 54.51'lik derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi olan Aysel Önder, gülle atmada 13.80'lik dereceyle gümüş madalya kazanan Ebrar Keskin ve erkekler uzun atlamada 6.82'lik dereceyle dünya beşincisi olan Arif Çenesiz, havalimanında Federasyon Başkanı Birol Aydın ve spor il müdürlüğü yetkilileri tarafından karşılandı. Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla saat 11.00'de İstanbul Havalimanı'na iniş yapan sporcular, pasaport ve valiz işlemlerinin ardından sevenleriyle buluştu.

FEDERASYON BAŞKANI AYDIN'DAN TEŞEKKÜR VE DESTEK MESAJLARI

Havalimanında açıklamalarda bulunan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyon Başkanı Birol Aydın, sporcuların elde ettiği başarıların engelli sporunun gelişimine önemli katkı sağladığını belirtti. Aydın, "Bu kardeşlerimiz engelli sporunun gelişmesine vesile oldu. Son yıllarda sporcular artık kendi rekorlarını kırıyorlar. Aysel Önder, Hindistan'da sadece kendi adına değil, dünyanın diğer ucundaki özel çocuk annelerine de 'İmkan verilince, ben de kendime inanınca her şeyi başarabilirim' mesajını verdi." dedi. Yıllar içinde büyük mesafeler katedildiğini vurgulayan Aydın, "Yıllar önce bu yarışmalara katıldığımızda onuncu oluyorduk ama şimdi Aysel Önder tek başına başarılara imza atıyor. Bütün imkanları olan bir bakanlığımız var, bakanlığımız bu sporculara abilik yapıyor." ifadelerini kullandı. Federasyon adına çalışan herkesin gönüllü olduğunu belirten Aydın, "Biz Türkiye Özel Sporcular Federasyonu gönüllü bir orduyuz. Bütün sporcularımız, antrenörlerimiz hiçbir ücret almıyorlar, gönülden çalışıyorlar yüreklerini ortaya koyuyorlar." diye konuştu.

SPORCULAR HEDEFLERİNİ VE TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Altın madalya kazanan Aysel Önder, geçen sene aynı rakibe karşı ikinci olduğunu ancak bu sene hikayeyi aynı yerden alarak birincilikle tamamladığını ve kendi rekorunu yenilediğini belirterek, başkan ve antrenörüne teşekkür etti. Gümüş madalya kazanan Ebrar Keskin ise, kimse inanmıyorken başkanın kendilerine inandığını ve gelecek hedeflerinin 2028'de altın madalyalar ve yeni dünya rekorları kırmak olduğunu söyledi. Uzun atlamada dünya beşincisi olan Arif Çenesiz ise bir sonraki hedefinin önümüzdeki olimpiyatlarda kürsüye birinci olarak çıkmak ve 7 metre üzeri atlamak olduğunu belirterek başkanlara ve antrenörlere destekleri için teşekkür etti.