Paris'te sinagoglara ve Eyfel Kulesi'ne saldırı planladıkları iddia edilen iki çocuk, tutuklandı. Fransız gazetesi Le Figaro'nun haberine göre, 15 ve 17 yaşlarındaki iki çocuk, geçen ayın sonunda gözaltına alındı.
TERÖR SUÇ KOMPLOSU SUÇLAMASI
Arap asıllı oldukları belirtilen çocuklar, 1 Ağustos'ta 'terörist suç komplosu' suçlamasıyla yargılandı. Le Figaro, ikilinin terör örgütü DAEŞ'e hayranlık duyduğunu ve şifreli bir mesajlaşma servisinde oluşturulan bir grup aracılığıyla bağlantı kurduklarını duyurdu.
YURTDIŞINA SEYAHAT PLANI
Raporda, iki çocuğun 'cihat yapmak' için yurtdışına seyahat etmeyi planladıkları da yer aldı. Şüphelilere yönelik soruşturma, nisan ayı sonunda başlamıştı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin sembolik önemleri nedeniyle sinagoglara ve Eyfel Kulesi'ne saldırmayı hedefledikleri belirlendi.

