DÜNYA
Yayınlanma : 15 Eylül 2025 00:31
Düzenleme : 15 Eylül 2025 00:31

Polonya, Google ve YouTube'da yayımlanan İsrail reklamlarını soruşturulması için çağrıda bulundu

Polonya, Google ve YouTube'da yayımlanan İsrail reklamlarını soruşturulması için çağrıda bulundu
Polonya, Gazze'de kıtlık olmadığını iddia eden İsrail reklamlarının Google ve YouTube'da yayımlanmasına tepki göstererek, bu reklamların soruşturulması için çağrıda bulundu. İsrail'in Varşova Büyükelçiliği tarafından Ağustos ayında yayınlanan videolar ya

NASK'TAN YOUTUBE'A RAPOR

Google reklamları ve YouTube kanallarındaki manipüle edilmiş içeriklere işaret eden NASK uzmanları, platformun topluluk kurallarına atıfla bu içeriklerin geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. Google, talepleri reddederek söz konusu içeriklerin kendi politika ve değerleriyle uyumlu olduğunu bildirdi. Tartışmalı reklam kampanyası, İsrail Dışişleri Bakanlığı ve Varşova’daki büyükelçiliği tarafından ağustos ayından itibaren yayımlanan videolar ve reklam içeriklerinden oluşuyor.

GAZZE'DEKI Kıtlık İDDİALARI

Bu içeriklerde, Birleşmiş Milletlerin Gazze’de gıda dağıtmayı reddettiği öne sürüldü. Bir videoda ise insani yardım yüklü hareketsiz kamyonlar gösterilerek, “Bu BM’nin kasıtlı sabotajıdır.” ifadesine yer verildi. Gazze’deki kıtlıkla ilgili toplam sekiz video İsrail'in Varşova Büyükelçiliğinin YouTube kanalına yüklendi. İki hafta önce yüklenen bir videoda, sebze meyveyle dolup taşan hareketli bir pazar gösterildi ve 1,6 milyon izlenmeye ulaştı. Videolar toplamda yaklaşık 9 milyon kez izlendi. Polonya Dışişleri Bakanlığı, 8 Ağustos’ta ve 27 Ağustos'ta İsrail'in Varşova Büyükelçisi'ni Bakanlığa çağırmıştı.