Portekiz'de orman yangınlarıyla mücadele eden 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise ağır yaralandı. Hükümet, 3 Ağustos'ta başlattığı orman yangınları alarm durumunu 17 Ağustos'a kadar uzattı. Sivil Koruma kurumunun açıklamasına göre, Vila Franca do Deao bölgesinde yangın söndürme çalışmaları sırasında vücudu büyük ölçüde yanan bir kişi yaşamını yitirdi. Bu, yaz sezonu boyunca yaşanan yangınlarda ilk can kaybı oldu.
YANGINLAR DEVAM EDİYOR
Ülkenin kuzeyinde yer alan Vila Franca do Deao bölgesindeki yangın söndürme çalışmalarında yaşanan bu acı olay, Portekiz'deki yangınların ciddiyetini gözler önüne seriyor. Halihazırda 50 farklı noktada kırsal ve ormanlık alanlarda yangınlar devam ediyor. Söndürme çalışmalarına yaklaşık 4 bin 600 kişi, 1400 kara aracı ve 34 hava aracıyla destek veriliyor.
BÜYÜK ÇABA
Portekiz yetkilileri, yangınların kontrol altına alınması için büyük bir çaba sarf ediyor. Ancak, yaz mevsiminin kurak ve sıcak havası, yangınların yayılmasını kolaylaştırıyor. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaya ve yangın riskini artırabilecek davranışlardan kaçınmaya çağırıyor.

