Real Madrid, LaLiga'da sezonun ilk maçında Osasuna'yı 1-0'lık skorla mağlup etti. Arda Güler, karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve takımına önemli katkı sağladı. İspanya 1. Futbol Ligi'nde (LaLiga) 2025-2026 sezonunun açılış mücadelesinde Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadı'nda Osasuna ile karşı karşıya geldi.
XABI ALONSO'DAN ARDA GÜLER'E GÜVEN
11 yıl sonra Real Madrid'in teknik direktörü olarak Santiago Bernabeu Stadı'na dönen Xabi Alonso, ligdeki ilk maçında yeni transferler Trent John Alexander, Dean Donny Huijsen ve Alvaro Carreras ile birlikte milli futbolcu Arda Güler'e ilk 11'de forma şansı tanıdı. Maçın ilk yarısı büyük ölçüde Osasuna yarı alanında geçmesine rağmen, Real Madrid son vuruşlardaki etkisizliği nedeniyle golü bulamadı. İki takım da ilk yarıyı golsüz berabere tamamladı.
MBAPPE'DEN PENALTI GOLÜ
İkinci yarının hemen başında Kylian Mbappe'nin penaltıdan attığı golle Real Madrid, 1-0 öne geçti. Arda Güler, maçın 90. dakikasında Daniel Ceballos ile yer değiştirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Real Madrid, Osasuna'yı 1-0 yenerek lige 3 puanla başladı. Arda Güler, Real Madrid'deki üçüncü sezonunda Xabi Alonso yönetiminde ilk 11'deki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor. Sezon öncesi maçların 7'sinde ilk 11'de forma giyen Arda, Dünya Kulüpler Kupası'ndaki 5 maçın 4'ünde de ilk dakikadan itibaren sahada yer aldı. Arda, LaLiga'da 2023-2024 sezonunda 10 maçta 6 gol atarken, geçen sezon ise 28 maçta 3 gol kaydetti.

