GÜNDEM
Yayınlanma : 15 Eylül 2025 21:37
Düzenleme : 15 Eylül 2025 21:37

Refahiye'de örtü yangını kontrol altına alındı

Refahiye'de örtü yangını kontrol altına alındı
Erzincan'ın Refahiye ilçesinde çıkan örtü yangını, vatandaşlar ve ekiplerin hızlı müdahalesiyle ormanlara sıçramadan kontrol altına alındı. Yetkililer, benzer olayların önlenmesi için vatandaşları uyardı.

ERKEN MÜDAHALE HAYATİ ÖNEM TAŞIDI

Gün batımına yakın saatlerde, 6 ayrı noktada başlayan yangınlar, vatandaşlar, itfaiye ve orman ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden önlendi. Refahiye ilçesi Orçul bölgesinde, Ekecik, Kaçak ve Çatalçam köyleri sınırlarında başlayan yangın geniş bir alanı etkiledi.

BELEDİYE BAŞKANI UYARDI

Yangın söndürme çalışmalarının ardından, Refahiye Belediye Başkanı Fatih Kök, sosyal medyadan yaptığı açıklamada vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Başkan Kök, yangınların çoğunlukla piknik yapan vatandaşların ihmali nedeniyle çıktığını belirterek, doğaya karşı sorumluluğun herkese düştüğünü vurguladı ve vatandaşlardan daha dikkatli olmalarını istedi. Hasar tespit çalışmaları başlatılırken, yetkililer açık alanlarda ateş yakılmaması konusunda uyarıda bulundu.