Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun İHA'larla Rus topraklarına saldırı düzenlediği belirtildi. Açıklamada, dün yerel saatle 22.41'den bugün 12.00'ye kadar 162 İHA'nın hava savunma sistemlerince imha edildiği vurgulandı. İHA'ların Moskova dahil çeşitli bölgeler ile Karadeniz ve Azak Denizi üzerinde düşürüldüğü kaydedildi.
İHA SALDIRILARININ HEDEFİ
Rostov Bölge Vali Vekili Yuriy Slyusar, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, İHA saldırısı sonucu Rostov-na-Donu kentindeki çok katlı bir binada yangın çıktığını duyurdu. Slyusar, olay yerinde acil servis ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, ilk belirlemelere göre olayda ölü ve yaralı olmadığını ifade etti.
RUSYA'NIN AÇIKLAMASI
Rusya'nın Ukrayna'nın İHA saldırıları düzenlediğine dair açıklamaları, Ukrayna-Rusya savaşı bağlamında gerilimi artıran bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Saldırıların hedefleri ve sonuçları hakkında daha fazla detayın beklendiği belirtiliyor.

