ASAYİŞ
Yayınlanma : 21 Eylül 2025 15:36
Düzenleme : 21 Eylül 2025 15:36

Şırnak'ta 38 Yıl Önce PKK Saldırısında Şehit Edilen 12 Kişi Anıldı

Şırnak'ta 38 Yıl Önce PKK Saldırısında Şehit Edilen 12 Kişi Anıldı
Şırnak'ta 38 yıl önce PKK'nın gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan 12 kişinin anısına Güneyce köyünde bir anma programı düzenlendi. Programda, Güngör ailesinin yaşadığı acı ve vatan için verilen bedeller dile getirildi.
Şırnak'ta 38 Yıl Önce PKK Saldırısında Şehit Edilen 12 Kişi Anıldı

Şırnak'ın Güneyce köyü Çiftekavak (Berman) mezrasında, 21 Eylül 1987 tarihinde PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda 12 kişi şehit edildi.

38 YIL SONRA ANMA PROGRAMI

Saldırıda, Güngör ailesinden Rıfat Güngör (80), Emine Güngör (70), Sait Güngör (35), Behiye Güngör (32), Huhe Güngör (35), Hizne Güngör (34), Azime Güngör (15), Hülya Güngör (4), Abdulcebar Güngör (2), Sacide Güngör (2), hamile Narinç Güngör (33) ve Emine Güngör (19) hayatlarını kaybetti. Saldırıda sadece 6 yaşındaki Fettah Güngör hayatta kalabildi. Her yıl dönümünde, olayın yaşandığı yerde anma programı düzenleniyor.

GÜNGÖR AİLESİNİN ACISI

Anma programına katılan Bilal Güngör, yaşanan vahşeti ve Güngör ailesinin vatan için ödediği bedeli anlattı. Ailenin, 12 şehidin yanı sıra, gaziler de verdiğini vurguladı ve şehitlik mertebesinin resmen tanınmasını istedi. Barış ve huzur sürecinin önemini dile getiren Güngör, terörün asla kazanamayacağına olan inancını ifade etti. Şehmuz Güngör ve Beşire Güngör de saldırıya ilişkin anılarını paylaştı ve devletin yanında olduklarını belirtti. Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Zafer Tombul, Şehit, Gazi ve güvenlik korucuları federasyon başkanı Mehmet Güngör ve köylüler de anma programına katıldı. Program, mevlid-i şerif okunması ve dualarla sona erdi.

DEVLETİN YANINDA OLDUKLARINI BELİRTTİLER

Anma programında konuşanlar, terörün acımasızlığını ve Güngör ailesinin yaşadığı büyük kaybı bir kez daha hatırlattı. Yaşanan olayların, terörün insanlık dışı yüzünü gözler önüne serdiği ve barışın önemini vurguladığı belirtildi.