EKONOMİ
Yayınlanma : 07 Ağustos 2025 22:32

Sivas'ta KOBİ tanımında güncelleme: İş dünyası için olumlu adım

Sivas'ta KOBİ tanımında güncelleme: İş dünyası için olumlu adım
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir, 7 Ağustos 2025'te Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle güncellenen KOBİ tanımının iş dünyası ve bölgesel kalkınma için olumlu bir adım olduğunu belirtti.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) tanımındaki güncellemenin bölgesel kalkınmayı destekleyeceğini açıkladı. 7 Ağustos 2025 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle KOBİ tanımında önemli değişiklikler yapıldı.

KOBİ TANIMI GÜNCELLEMESİ

Yeni düzenlemeye göre, bir işletmenin KOBİ olarak kabul edilebilmesi için yıllık net satış hasılatı veya mali bilanço üst sınırının 1 milyar TL olması gerekiyor. Özdemir, bu değişikliğin iş dünyası için olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı. 'Uzun süredir iş dünyamızın gündeminde olan ve işletmelerimiz için büyük önem taşıyan KOBİ tanımı güncellenmiştir. Ekonomik büyüme, enflasyon ve döviz kurları gibi etkenler dikkate alındığında KOBİ tanımının güncellenmesi uzun zamandır beklenen ve gerekli bir adımdı. Bu değişiklikle birlikte çok sayıda işletme KOBİ statüsüne girecek ve bu kapsamda sunulan desteklerden faydalanabilecektir.' diye konuştu.

OSB VE KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİ İÇİN FIRSAT

Özdemir, özellikle organize sanayi bölgeleri (OSB), küçük sanayi siteleri ve ticaret merkezlerinde faaliyet gösteren işletmelerin bu yeni düzenlemelerden daha fazla yararlanabileceğini belirtti. Yeni tanımın bölgesel kalkınmayı destekleyici bir rol üstleneceğini vurgulayan Özdemir, STSO olarak üyelerini bilgilendirmeye ve yeni düzenleme kapsamında doğabilecek fırsatlar hakkında yönlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.