GÜNDEM
Yayınlanma : 29 Ağustos 2025 22:19
Düzenleme : 29 Ağustos 2025 22:19

Tatvan'da SYDV Çalışanları Grevde: Kamu Çerçeve Protokolü Zam Oranlarına Tepki

Tatvan'da SYDV Çalışanları Grevde: Kamu Çerçeve Protokolü Zam Oranlarına Tepki
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) çalışanları, kamu çerçeve protokolü zam oranlarının uygulanmamasına tepki göstererek bugün greve başladı.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) çalışanları, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle greve başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı SYDV'lerde çalışan yaklaşık 10 bin işçi, Türkiye genelinde grev kararı almıştı. Tatvan SYDV çalışanları da bugün sabah 09.00'dan itibaren greve katıldı.

GREVDEN ÖNCE BASIN AÇIKLAMASI

Tatvan SYDV önünde toplanan çalışanlar, 'Bu iş yerinde grev vardır' yazılı pankartı asarak basın açıklaması yaptı. SYDV çalışanı ve grev sözcüsü Nurhan Aras, kamu çerçeve protokolündeki zam oranlarına tepki göstererek açıklamayı okudu. Aras, 2 Ağustos 2025'te imzalanan protokol ile 600 bin kamu işçisinin ücret zamlarını aldığını, ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bağlı vakıflarda bu zamları uygulamak istemediğini belirtti.

HAKLI MÜCADELE VURGUSU

Grev sözcüsü Aras, vakıf çalışanlarının 600 bin kamu işçisi ve 30 binden fazla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işçisinden ayrı tutulduğunu ve yüzde 11 + yüzde 7 oranlarının uygulanmak istendiğini dile getirdi. Aras, sadece ücret artışı değil, yıllardır görmezden gelinen emeklerinin, alın terlerinin ve fedakârlıklarının hakkını almak için greve çıktıklarını vurguladı. Deprem ve pandemi sürecinde gösterdikleri özveriyi hatırlatan Aras, 'Bizler yoksulun umudu, afetzedenin dayanağı, sistemin sessiz kahramanlarıyız' dedi ve hak ettikleri ücretleri alamadıkları için greve gittiklerini açıkladı. Aras, 'Bizi yok sayan hiçbir sözleşme ve protokol geçerli değildir. Bizi hesaba katmayan hiçbir yönetim bu veballe ayakta duramaz' diyerek sözlerini tamamladı. Basın açıklamasının ardından SYDV çalışanları greve başladı.