Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun üye dağılımında değişikliğe gitti. AK Parti, CHP ve DEM Parti grup başkanlıklarına gönderilen resmi yazıda, komisyona birer milletvekili daha görevlendirilmesi istendi. Yeni vekillerin bugün saat 17.00'ye kadar TBMM Başkanlığı'na bildirilmesi gerekiyor.
ÜÇ PARTİDEN EK ÜYE İSTEMİ
TBMM Başkanı Kurtulmuş'un yazısı, İYİ Parti'nin komisyon çalışmalarına katılmama kararı ve üç üyeliğin boş kalmasının ardından geldi. İYİ Parti'nin bu kararıyla komisyonda oluşan boşluğun doldurulması için mevcut partilerin üye sayılarının artırılmasına karar verildi.
SANDALYE DAĞILIMI GÜNCELLEMESİ
Bu gelişmelerin ardından komisyondaki sandalye dağılımı güncellendi. AK Parti, CHP ve DEM Parti'nin üye sayıları birer kişi artırılarak, boş kalan üyeliklerin doldurulması sağlandı. Komisyon çalışmalarının bu değişiklikle devam etmesi bekleniyor.

