Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde, Albayrak Medya iletişim paydaşı olarak TEKNOFEST İstanbul'a ev sahipliği yaptı. Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen festival, yoğun katılımla başladı. Açılış töreni, paramotor ekibinin Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan posterleriyle yaptığı uçuşla gerçekleşti.
HAVADA BİR ŞÖLEN
Hürkuş, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'nın muhteşem gösterileri izleyenleri büyülerken, Bayraktar Akıncı, TB2, TB3, Aksungur ve Anka gibi yerli insansız hava araçlarının uçuşları büyük alkış aldı. Ziyaretçiler, bu yıl ilk kez kurulan Çelik Kubbe Deneyim Alanı'nda Türkiye'nin hava savunma sistemi hakkında bilgi edindiler.
REKOR KATILIM
TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, açılış konuşmasında festivalin büyüklüğüne vurgu yaparak, 1 milyon 100 bin gencin yarışmalara başvurduğunu belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise gençlerin başarısına dikkat çekerek, TEKNOFEST'in umutları büyüttüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de TEKNOFEST'in küresel bir teknoloji markasına dönüştüğünü vurguladı. Festival, 21 Eylül'e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

