BİLİM VE TEKNOLOJİ
Yayınlanma : 21 Eylül 2025 07:50
Düzenleme : 21 Eylül 2025 07:50

Teknofest'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Türkiye nükleer enerjiye sahip olmak zorunda

Teknofest'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Türkiye nükleer enerjiye sahip olmak zorunda
TEKNOFEST'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji hedeflerini anlattı ve nükleer enerjinin önemini vurguladı. Festivalde yoğun katılım ve çeşitli hava gösterileri gerçekleşti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TEKNOFEST'in dördüncü gününde gençlerle buluştu ve Türkiye'nin enerji ve madencilik hedeflerini paylaştı. Bakan, gençlerin Türkiye'nin geleceği için umut olduğunu ve her konuda destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

NÜKLEER ENERJİ YARIŞMASI

Geçen yıl ilk kez düzenlenen Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması'nı hatırlatan Bakan Bayraktar, İstanbul Çekmece'de ilk dört projeyi dinleme fırsatı bulduğunu ve yarışmanın Türkiye'nin nükleer geleceği için büyük önem taşıdığını söyledi. Gelecek yıllarda yarışmayı daha da büyüteceklerini belirtti.

ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIK

Dünyanın hızla elektrikleştiğini ve enerji ihtiyacının arttığını belirten Bayraktar, temiz ve yerli kaynakların önemine dikkat çekti. Enerji verimliliğinin ve yenilenebilir enerji kaynaklarının (rüzgar, güneş, jeotermal vb.) kullanımının önemini vurgulayarak, Türkiye'nin bu alanlarda en üst düzeyde olması gerektiğini ifade etti. Nükleer enerjinin de önemli bir alan olduğunu ve Türkiye'nin gelişmiş ülkeler gibi nükleer enerjiye sahip olması gerektiğini sözlerine ekledi.

TEKNOFEST UÇUŞ GÖSTERİLERİ

TEKNOFEST İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor. Festivalin dördüncü gününde ziyaretçi yoğunluğu arttı. SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, T-129 Atak helikopteri, Aksungur-Anka, T70 helikopteri ve Çelik Kanatlar gösteri uçuşları gerçekleştirdi.