Tunceli'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler, Tunceli Belediye Yeraltı Çarşısı'nda gerçekleştirildi.

KATILIMCI KURUM VE KİŞİLER
Etkinliğe Vali Şefik Aygöl, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bülent Baykal, İl Emniyet Müdürü Hakan Duman, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program, 15 Temmuz sergisinin gezilmesiyle başladı, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda Vali Şefik Aygöl bir konuşma gerçekleştirdi.
VALİ AYGÖL'ÜN KONUŞMASI
Vali Aygöl konuşmasında, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananları ve halkın milli iradeye olan sarsılmaz desteğini vurguladı. Hain kalkışmanın bertaraf edilmesinin yanı sıra, milletin inancı, cesareti ve kararlılığıyla yeni bir dönemin başladığını belirtti. Cumhurbaşkanı'nın halkına yaptığı çağrıyla milyonların sokaklara dökülerek özgürlüğün, bağımsızlığın ve halk iradesinin hiçbir güç tarafından teslim alınamayacağını dünyaya gösterdiğini ifade etti. Kadın, erkek, genç, yaşlı tüm Türkiye'nin tek yürek olduğunu ve bu direnişin demokrasiye olan inancın en güçlü nişanesi olduğunu sözlerine ekledi.
ETKİNLİKLERE DEVAM
Vali Aygöl'ün konuşmasının ardından program çeşitli etkinliklerle devam etti.

