GÜNDEM
Yayınlanma : 22 Ağustos 2025 17:22

Tunceli'de bal festivali: 900 tonun üzerinde rekolte bekleniyor

Tunceli'de bal festivali: 900 tonun üzerinde rekolte bekleniyor
Tunceli Valisi Şefik Aygöl, Pülümür'de gerçekleşen 26. Geleneksel Bal Festivali'ne katılarak, 2025 yılında il genelinde 900 tonun üzerinde bal rekoltesi beklendiğini ve Pülümür'ün arıcılıkta önemli bir konuma sahip olduğunu açıkladı.
Tunceli'de bal festivali: 900 tonun üzerinde rekolte bekleniyor

Tunceli Valisi Şefik Aygöl, Pülümür ilçesinde düzenlenen 26. Geleneksel Bal Festivali'ne katıldı. Yoğun katılımın olduğu festivalde Vali Aygöl, üreticilerle bir araya gelerek Pülümür balının Türkiye genelindeki marka değerini vurguladı ve üreticileri tebrik etti.

PÜLÜMÜR BALI'NIN ÖNEMİ

Vali Aygöl, Tunceli'deki arıcılık ve bal üretimi hakkında bilgi vererek, 2025 yılında il genelinde 900 tonun üzerinde bal rekoltesi beklediklerini açıkladı. Pülümür ilçesinin 415 arıcı, 14 bin 213 arılı kovan ve 160 tonluk 2025 bal üretim hedefi ile ilde önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Bakanlığın 2025 yılında 74 bin 457 aktif kovana sahip 892 üreticiye toplam 8.365.620 TL destek ödemesi yaptığını ifade etti.

DOĞAL ZENGİNLİKLER VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Doğal zenginlikleri, eşsiz balı ve yöresel ürünleriyle Pülümür'ün, kültürel etkinliklere ev sahipliği yaparak coşkulu anlara sahne olduğunu dile getiren Vali Aygöl, festivalin önemine dikkat çekti.