SPOR
Yayınlanma : 08 Eylül 2025 12:14
Düzenleme : 08 Eylül 2025 12:14

Türkiye, Polonya ile kozlarını paylaşacak: EuroBasket yarı finali için mücadele

Türkiye, Polonya ile kozlarını paylaşacak: EuroBasket yarı finali için mücadele
A Milli Erkek Basketbol Takımı, EuroBasket 2025 çeyrek finalinde 9 Eylül Salı günü saat 17.00'da Arena Riga'da Polonya ile karşılaşacak. Yarı finale yükselmek için mücadele verecek olan 12 Dev Adam, turnuva tarihinde Polonya ile 9.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, EuroBasket 2025 çeyrek finalinde 9 Eylül Salı günü Polonya ile karşı karşıya gelecek. Arena Riga'da saat 17.00'de başlayacak karşılaşmada, 12 Dev Adam yarı finale yükselme mücadelesi verecek. Ergin Ataman yönetimindeki milliler, A Grubu'nda Sırbistan, Letonya, Portekiz, Estonya ve Çekya'yı geçerek grup lideri olarak son 16 turuna çıkmıştı.

EUROBASKET'TE BAŞARILI BİR SÜREÇ

Son 16 turunda İsveç'i 85-79'luk skorla mağlup eden Türkiye, EuroBasket 2009'dan sonra ilk kez çeyrek finale yükseldi. Turnuvada tüm maçlarını kazanan iki takımdan biri olan Türkiye, bu başarısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Diğer takım ise son dünya şampiyonu Almanya. Milliler, yarı finale çıkmaları halinde ise EuroBasket 1957'den bu yana ilk kez 7'de 7 yapacak.

RAKİP POLONYA

A Milli Takım, 2025 Avrupa Şampiyonası'nda maç başına 90.7 sayı ortalamasıyla üçüncü, 2 veya 3 sayılık atış yüzdesinde ikinci (53.2), 3 sayılık atış yüzdesinde birinci (45), en fazla blok yapan takımlar sıralamasında üçüncü (24), asist ortalamasında üçüncü (22) ve verimlilik ortalamasında ikinci (112.7) sırada yer alıyor. Polonya'yı geçmeleri durumunda ise 24 yıl sonra yarı finale yükselecekler. Türkiye, daha önce ev sahipliğini yaptığı EuroBasket 2001'de gümüş madalya kazanmış, finalde Yugoslavya'ya 78-69 yenilmişti. İki takım arasında turnuva tarihinde 9. karşılaşma olacak. Önceki 8 maçtan 2'sini Türkiye, 6'sını Polonya kazanmıştı. Son karşılaşmaları ise EuroBasket 2009 (Türkiye 87-69 galip) ve EuroBasket 2011 (Polonya 84-83 galip) grup aşamalarında gerçekleşmişti. Polonya, 2025 Avrupa Şampiyonası'nda D Grubu'nu ikinci sırada tamamladı ve son 16'da Bosna Hersek'i 80-72 yendi.