Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" kapsamında Adalar'da düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, İstanbul'a yapılan devasa yatırımlara dikkat çekerek, ulaşım ve haberleşme altyapısına yaklaşık 1,6 trilyon lira yatırım yapıldığını duyurdu.

İSTANBUL'UN YENİDEN ŞEKİLLENMESİ
Uraloğlu, İstanbul'un ulaşım ağının genişletildiğini, yol, köprü, otoyol ve demiryolu projelerine yapılan yatırımları ayrıntılarıyla paylaştı. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesini de gündeme getiren Bakan, bu hatla seyahat süresinin 80 dakikaya inecek olmasının altını çizdi. Ayrıca, İstanbul Havalimanı'nın Avrupa'nın en yoğun havalimanı olduğunu, günlük 1.624 uçuşa ev sahipliği yaptığını belirtti.

TERÖRLE MÜCADELE VE YENİ BİR ANAYASA
Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Uraloğlu, terörle mücadelede elde edilen başarıların ardından kaynakların üretime, teknolojiye ve refaha yönlendirildiğini vurguladı. Yeni bir anayasanın, Türkiye Yüzyılı'nın yol haritası olacağını ve vesayetten arınmış, milleti temsil eden bir anayasa ihtiyacını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözüyle yola çıktıklarını ve Türkiye'nin bugün küresel arenada söz sahibi bir ülke haline geldiğini ifade etti.

ADALAR'DAN HALİÇ'E GENİŞ KATILIM
Bakan, "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları"nın final programının yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacağını duyurdu. Adalar'ın tarihi ve kültürel önemine vurgu yapan Uraloğlu, Adalar'dan Haliç'e kadar tüm Türkiye'nin bu buluşmalara dahil olduğunu ve milletin her ferdine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

