VakıfBank, 2025 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Bankanın aktif büyüklüğü, yıllık bazda yüzde 41 artışla 4,5 trilyon liranın üzerine çıktı. Milli ekonomiye sağlanan toplam finansman desteği ise ilk kez 3 trilyon lirayı aşarak önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.
REKOR KÂRLILIK
VakıfBank, yılın ilk altı ayında 37 milyar 405 milyon lira brüt kâr elde etti. 7 milyar 342 milyon lira vergi karşılığı ayıran banka, 30 milyar 63 milyon lira net kâr açıkladı. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, yılın ilk yarısındaki küresel ve bölgesel ekonomik belirsizliklere rağmen, ekonomi politikalarıyla uyumlu bir şekilde hareket ettiklerini ve bilançolarını etkin bir şekilde yönetmeyi başardıklarını belirtti.
İHRACAT, İSTİHDAM VE YATIRIMA ODAK
Üstünsalih, yaptığı açıklamada, 'Her dönemde olduğu gibi ülkemiz bilançosuna sağladığımız katkıyı artırmayı sürdürdük. Nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığıyla sağladığımız toplam finansman desteği ilk defa 3 trilyon lira seviyesini aştı. Aynı dönemde nakdi kredilerimiz ise yıllık bazda yüzde 43 artarak 2,4 trilyon liraya ulaştı. Türkiye’nin halka açık en büyük bankası olarak, seçici kredi politikamız doğrultusunda ihracat, yatırım ve istihdama öncelik veren kurumsal, ticari ve KOBİ segmentindeki müşterilerimizi desteklemeye devam ettik.' dedi. Toplam mevduatların yıllık yüzde 36 artışla 2,9 trilyon liraya ulaştığını ve Türk Lirası mevduatlarının ise yüzde 44 artışla 2 trilyon liranın üzerine çıktığını vurguladı. Üstünsalih, yıl başından bu yana uluslararası piyasalardan 8,5 milyar dolar kaynak sağladıklarının da altını çizdi.

