Van'ın 87 yıllık gazetesi Vansesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 14-18 Temmuz tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'da düzenlenecek olan programa davet edildi. Türkiye'nin önde gelen gazetelerinden bazıları ile birlikte seçilen Vansesi Gazetesi muhabiri Burhan Ergin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme fırsatı bulacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI PROGRAMI DETAYLARI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, basın mensupları dört günlük bir programda Ankara ve İstanbul'u ziyaret edecekler. Ankara ayağında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, TBMM ve Özel Harekat Başkanlığı ziyaretleri yer alırken, İstanbul'da ise Hafıza 15 Temmuz Müzesi ve İstanbul Valiliği ziyaretleri planlanmıştır. Program, sunumlar, bilgilendirme toplantıları ve 15 Temmuz kutlamalarına katılımı da içeriyor.
BURHAN ERGİN'İN AÇIKLAMASI
Vansesi gazetesi muhabiri Burhan Ergin, gazetelerinin programa davet edilmesinin büyük bir gurur olduğunu belirtti. Ergin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer bürokratlarla görüşme imkanı bulacaklarını ifade etti. Gazetenin 87 yıllık yayın hayatı boyunca doğru ve güncel habercilik anlayışıyla toplumun sorunlarına çözüm bulmaya çalıştığını vurguladı. Vansesi gazetesinin, 21 Temmuz 1937'deki kuruluşundan bu yana çizgisinden ödün vermeden yayın hayatına devam ettiğini ve gelecekte de bu şekilde devam edeceğini belirtti.
VAN'IN SESİ DÜNYAYA ULAŞIYOR
Bu davet, Van'ın sesi ve haberlerinin ulusal platformlarda daha geniş kitlelere ulaşması adına önemli bir fırsat sunuyor. Vansesi gazetesinin uzun yıllardır sürdürdüğü titiz ve sorumlu habercilik anlayışı, bu önemli etkinlikte de kendini gösterecektir.

