SİYASET
Yayınlanma : 13 Eylül 2025 12:24
Düzenleme : 13 Eylül 2025 12:24

Zorlu, Iğdır'da açıkladı: Terörsüz Türkiye süreci dikkatlice sürdürülüyor

Zorlu, Iğdır'da açıkladı: Terörsüz Türkiye süreci dikkatlice sürdürülüyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Iğdır'da yaptığı açıklamada, terörsüz Türkiye sürecini dikkatlice sürdürdüklerini, Türkiye Yüzyılı vizyonunun üç temel ayağını açıkladı ve muhalefeti eleştirdi. Iğdır'ın Türk dünyasına açılan kapı

TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU VE DİPLOMASİ

Zorlu, Türkiye Yüzyılı vizyonunun üç temel ayağı üzerinde durdu. Bunlar; Türkiye'yi her alanda kalkındırmak, güçlü bir dış politika geliştirmek ve ekonomik refahı artırmaktı. Bu amaçla Iğdır'a geldiklerini, Nahçıvan ziyaretinin de bu vizyonun bir parçası olduğunu vurguladı. Zorlu, Iğdır'ın Türkiye'nin Türk dünyasına açılan kapısı olduğunu ve Türkiye Yüzyılı vizyonunun önemli bir parçası olan terörsüz Türkiye sürecini dikkatlice yürüttüklerini ifade etti.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ VE GÜNEY KAFKASYA

Provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Zorlu, Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun çalışmalarına değindi. PKK terör örgütünün kendini lağvetme kararının tam anlamıyla sonuçlandırılmasının önemini vurguladı. Suriye başta olmak üzere tüm kollarıyla bu kararın hayata geçirilmesinin temel önceliklerinden biri olduğunu söyledi. Zorlu, terörsüz Türkiye'nin önemli ayaklarından birinin terörsüz bölge inşa etmek olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış ve huzur odaklı yaklaşımının bölgeyi de etkileyeceğini belirtti. Kars-Iğdır Aralık Dilucu demiryolu hattının temel atıldığını ve Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Hattı'nın devreye alındığını hatırlattı. Bu hat sayesinde binlerce insanın istihdam edileceğini ve Orta Koridor'un da harekete geçeceğini ifade etti.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ VE EKONOMİ PROGRAMI

Ana muhalefet partisinin tutumunu eleştiren Zorlu, sivil itaatsizlik çağrılarını ve Sinop'taki test limanı hakkındaki yanlış bilgilendirmeleri eleştirdi. Savunma sanayi hamlesinde yerli ve millilik oranının yüzde 80'in üzerine çıktığını, enflasyonun düştüğünü ve Merkez Bankası rezervlerinin 170 milyar doların üzerinde olduğunu belirtti. 2026 yılının vatandaşların refahının daha fazla karşılandığı bir yıl olacağına inandığını ve 2028 seçimlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti için olumlu geçeceğini söyledi.