Yerel Haber Girişi : 04 Şubat 2022 09:44

Hastanelerde ziyaretçi yasağı

Hastanelerde ziyaretçi yasağı

Hastanelerde bulaş riskinin çok daha fazla olması nedeniyle ilk tedbir ziyaretçilere yönelik olarak alındı.

Omikron varyantının da etkisi ile birlikte vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçti Türkiye’de bir takım tedbirler de peşpeşe alınmaya başlandı. Özellikle hastanelerde bulaş riskinin çok daha fazla olması nedeniyle ilk tedbir ziyaretçilere yönelik olarak alındı. Hastanelerde ziyaret uygulaması geçici bir süreyle sona erdirilirken, Buna yönelik güvenlik tedbirleri de artırıldı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Erzurum Şehir hastanesi ile Atatürk Üniversitesi araştırma hastanesinde de Hasta ziyaretleri yasaklandı. Polikliniklerde hastaları bulunan ziyaretçiler güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmazken maske ve mesafe tedbirleri de ikiye katlandı.

 

HASTA YAKINLARI SÜREKLİ UYARILIYOR

Atatürk Üniversitesi araştırma hastanesinde vatandaşları ve hastalarını ziyaret etmek için polikliniklere ve servislere akın eden hasta ve hasta yakınlarını Sesli anonslarla sürekli uyaran hastane yönetimi virüse karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarılarda bulunuyor. Servislere girebilmek için kapı önlerinde bekleşen hasta yakınları güvenlik görevlileri tarafından geri çevrilirken, Yatan hastaların yanına refakatçilerinden başka hiç kimse alınmıyor. Vatandaşlardan bu konuda anlayış göstermelerinı isteyen hastane yöneticileri, Durumun çok ciddi olduğunu belirterek özellikle hasta ziyaretleri konusunda ısrarcı olunmaması gerektiğini kaydettiler.

 

HASTANE ORTAMLARINA DİKKAT!

Öte yandan uzmanlar hastane ortamlarının bulaş riskinin en yüksek olduğu mekanların başında geldiğini belirterek, “ Virüse yakalanmış olan hastaların büyük bir bölümünün öyküsünü kesinlikle hastane temasları oluşturuyor. Çoğu vatandaş maske ve mesafe tedbirlerine uymadığı gibi genellikle de virüsü hastane ortamlarında kapıyorlar. Bu yüzden hastanelere gitmek eğer çok zaruri bir durum teşkil etmiyorsa gidilmemeli gidilmesi halinde ise kesinlikle tedbir elden bırakılmamalıdır. Bilinmelidir ki hastanelerde virüse yakalanmak diğer ortamlarda virüse yakalanmaktan çok daha kolay” diye konuştular.