ÖZEL HABER Haber Girişi : 19 Kasım 2022 12:41

Havalar yeniden ısınıyor

Havalar yeniden ısınıyor

Palandöken başta olmak üzere yüksek kesimlerin beyaza büründüğü Erzurum’da, sıcaklıklar az da olsa yükselişe geçecek. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün haftalık hava tahmin raporuna göre; son bir haftadır sıfırın altını gösteren termometreler, yeniden tırmanışa geçecek. Gece sıcaklıklarının 0 ile 2 derece arasında değişiklik göstereceği Erzurum’da, haftanın en yüksek sıcaklığı ise, 15 derece olarak ölçülecek. Havanın puslu, bulutlu ve parçalı bulutlu olacağı hafta boyunca, yağış da beklenmeyecek. Meteoroloji’nin raporunda en dikkat çeken rakamlar ise, Erzurum’da en yüksek hava sıcaklığının kaydedileceği günün gecesinde ise, en düşük hava sıcaklığının yaşanacak olması…

 

HAFTA İÇERİSİNDE HAVA…

Erzurum’da Pazartesi günü sıcaklığın 15 derece olarak ölçülmesi beklenirken, aynı günün gecesinde ise, hava sıcaklığı sıfırın altına kadar düşecek. Termometrelerin eksi bir dereceyi göstereceği Erzurum’da, bugün hava parçalı bulutlu 11, yarın da puslu 13 derece olacak. Havanın çok bulutlu olacağı Salı günü sıcaklığın 14 dedece olarak ölçülmesinin beklendiği Erzurum’da, Çarşamba günü ise hava yine parçalı bulutlu ve açık olacak. Aynı gün içerisinde hava sıcaklığının 13 derece olacağı Erzurum’da, gece hava sıcaklıkları ise Pazartesi günü dışında sıfır ile bir derece arasında değişiklik gösterecek.

 

HALK TAKVİMİ YİNE YANILTMADI

Öte yandan son üç gündür çok bulutlu havanın hâkim olduğu Erzurum’da, kar yağışı beklentisi giderek artarken, halk takvimine güvenenler yine yolda kalmadı. 29 Ekim ve 10 Kasım tarihlerini yağışlardan uzakta geçiren Erzurum’da, Aralık ayına kadar kar yağmayacağını öngören halk takvimi, kar yağışı kaydedileceği yönündeki meteorolojik tüm beklentileri yine alt üst etmiş oldu.