ÖZEL HABER Haber Girişi : 19 Mayıs 2022 12:51

Herkes aynı dili konuşuyor 

Herkes aynı dili konuşuyor 

Geçtiğimiz hafta meydana gelen ve iki üniversite öğrencisinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası, şehrin gündemine Çat Yolu’nu oturttu. Karşıdan karşıya geçmek isterken kaza geçiren ve her ikisi de hastanede hayatını kaybeden üniversiteli gençlerin acısı tazeliğini korurken, şehir adeta tek yürek haline geldi. Çat Yolu’ndaki refüjlerin boydan boya kapatılması önerisinin her kesim tarafından yüksek sesle dile getirilmeye başlandığı Erzurum’da, gözler Vali Okay Memiş’e çevrildi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanacağı bugünde Erzurum Valisi Okay Memiş’ten bir açıklama beklenirken, Dadaşlar, “O yolda birçok gencimiz hayatını kaybetti. Sonuncusu ise Nezahat Tanas’la Zeynep Bağrıyanık oldu. O gençlerin ölümüne engel olamadık, ancak hiç olmazsa başka gençlerin hayattan kopmasına izin vermeyelim” dediler. 

 

HEMEN HERKES AYNI GÖRÜŞTE 

Gazeteniz YENİGÜN’ün günlerdir gündemde tuttuğu konu, şehrin de önceliği haline geldi. Sosyal medyada konuyla ilgili olarak çeşitli anketler ve canlı yayınlar yapılırken, toplumun her kesiminden ve köşesinden bu çağrıya destek yağıyor. Erzurum’da yayın kuruluşlarının büyük bir bölümü, bu sorunu kendine dert edinirken, konunun mahalli gazetelerin sürekli manşetlerine taşınıyor oluşu, beklentinin büyüklüğünü gözler önüne seriyor. 

Gazetemizin yazarı Mehmet Musa Çakır’ın ardından Palandöken Gazetesi Yayın Yönetmeni Mehmet Şener de, Çat Yolu ile ilgili olarak alınması gereken önlemi köşesine taşıdı. 

 

GAZETECİ ŞENER’İN DE GÜNDEMİYDİ 

Usta Gazeteci Mehmet Şener, yazısında: “Şehrimizi yöneten pek muhterem yöneticilerimiz, Allah aşkınıza söyler misiniz, daha kaç can hiç uğruna yitip gidecek ki, siz şu yolda kalıcı ve işe yarar bir çözüm getiresiniz? Henüz haberinin mürekkebi bile kurumadı, evlatlarını yitiren ana-babaların gözyaşları dinmedi. İki gencecik evladımız aynı yolda, yine trafik kazasının kurbanı oldular; daha körpecik filizken dallarından koparıldılar. Bu şehre bu kadar güzel hizmetler sunan muhterem yöneticilerimiz… Lütfen ne emeklerinizin heba olmasına izin verin ne de çok basit önlemlerle önüne geçilebilecek kazaları izlemeyi tercih edin… Yazıktır, günahtır… İnsanımız hiç uğruna yitip gitmesin” ifadelerini kullandı.