ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Nisan 2023 11:44

Hikmet Karaca:  Siyaset sadece araçtır 

Hikmet Karaca:  Siyaset sadece araçtır 
Başkan Hikmet Karaca, tespit gibi tespitleri yine birbiri ardına sıraladı. 

Erzurum Matbaacılar, Kırtasiyeciler, Tabelacılar ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, seçim sürecine ve siyasetçilere dönük değerlendirmelerde bulundu. 
Başkan Karaca, “Seçildiği ilin ve esnafının sorunlarına yerelde duyarlıymışlar gibi tavır sergileyen milletvekillerinin büyük çoğunluğu, genelde milletin menfaatine yönelik beş yıl boyunca tek bir kelime dahi etmediklerine şahit olduk. Meclis çatısı altında sadece genel başkanlarının gözlerine bakıp savunuculuğuna soyunanların büyük çoğunluğu bu dönemde aday bile gösterilmediler.” dedi. 

KARACA’DAN AHLAK HATIRLATMASI
Siyaseti sadece genel başkanlarının gözüne girme ve yaranma çabası dışında hiç bir eylemleri olmadan milletten kopuk bir şekilde yapanların sonunun hüsran olduğunu dile getiren Hikmet Karaca, ahlak vurgusunda da bulundu. 
Başkan Karaca, “Ahlâk, siyasetin temel taşlarından biridir. Bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde ahlâkı öteleyen her türlü siyasi zihniyet tam anlamıyla özürlüdür. Ahlâktan yoksun bir siyaset, rüşveti de hırsızlığı da yolsuzluğu da yoksulluğu da beraberinde getirmekte, toplumun demokratik temsile olan güven duygusunu da önemli ölçüde zedelemektedir” şeklinde konuştu. 

SİYASET SADECE BİR ARAÇTIR 
“Siyaset sadece bir araçtır” diyen Erzurum Matbaacılar, Kırtasiyeciler, Tabelacılar ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, “Araçları ve amaçları birbirine karıştırmadan insanca bir arada yaşamanın şerefine, onuruna ve tadına varabilmek için çaba göstermeliyiz. Toplumsal yaşamda; adalet, şefkat, hürriyet, istişare, hoşgörü ve tahammül gibi ilkeleri dikkate almak insan olmanın gereğidir. Kardeşlik bağları zedelenmediği sürece bu ülke; her fikre, her zikre, her görüşe sahip ve her türlü etnik inanca mensup insanlara yetecek kadar büyüktür” diye konuştu.