ÖZEL HABER Haber Girişi : 25 Eylül 2023 11:42

Hurdalar altın oldu!

Hurdalar altın oldu!
Yükselişe geçen enflasyon yüzünden el yakan araç piyasası, ikinci el pazarlarında ilginç görüntüler oluşturmaya başladı.

Küresel ekonomik kriz ve ardından yükselişe geçen enflasyon yüzünden el yakan araç piyasası, ikinci el pazarlarında ilginç görüntüler oluşturmaya başladı. Şahin ve Doğan marka araçların bile 200-275 bin liradan alıcı beklediği ikinci el piyasasında, 1990 model araçlar dahi fiyatlarıyla dudak uçuklatıyor. Üst segment araçların neredeyse hiç bulunamadığı ikinci el oto pazarında, araç satın almak isteyenler fiyatlar karşısında neye uğradığını şaşırıyor. Piyasaların düşüşe geçtiğinin konuşulduğu bir dönemde fiyatlarla dikkat çeken ikinci el pazarlarında, araç satın alanların sayısı ise bir elin parmaklarını bile geçmiyor. 

DÜŞÜŞ VAR, AMA!
Kayakyolu üzerindeki ikinci el oto pazarında yapılan gözlemlerde, ikinci el araçlarda yaşandığı söylenen fiyat düşüşünün esamesi bile okunmuyor. Araç satıcılarına göre; fiyat düşüşü üst segment araçlarda oluyor, ancak bu da dikkat çekici düzeylere ulaşmıyor. Üst segment araçların fiyatı yükek olduğu için de, alıcılar çok daha düşük model araçlara yöneliyor. 

EN UCUZU 170 BİN 
Oto pazarında alıcı bekleyen düşük model araçların fiyatları ise, dudak uçuklatıyor. Doğan, Şahin, Renault Toros, Broadway gibi araçların 200 bin lira ile 300 bin lira arasında değişen fiyatlardan satıldığı Erzurum oto pazarında, değişen parça ya da boyalı parça gibi fiyatı etkileyen faktörler de artık dikkate alınmıyor. Pazardaki fiyatlara bakılınca, Erzurum’da ikinci el piyasasında 170 bin liradan aşağı binilebilecek bir araç bulunmuyor.