ÖZEL HABER Haber Girişi : 04 Şubat 2023 10:45

Kar yeniden geliyor! 

Kar yeniden geliyor! 
Erzurum’da son 50 yılın en kurak kış mevsimi geçirilirken bastıran kar yağışı, tüm dengeleri alt-üst etti.

Çarşamba günü gece başlayan ve Perşembe günü de aralıksız yağan karın ardından dün güneşli ve açık bir havanın hakim olduğu Erzurum’a, yeniden bir Meteorolojik uyarı geldi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Erzurum için önümüzdeki 4 gün boyunca kar yağışı uyarısında bulundu. Bugünü hafif kar yağışıyla geçirmesi beklenen Erzurum’da, Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri için de kar yağışı uyarısında bulunuldu. Gece sıcaklığının bu geceden itibaren büyük ölçüde düşüş kaydedeceği Erzurum’da, en düşük gece sıcaklığı sıfırın altında 17 derece olacak. 

SICAKLIKLAR İNİŞLİ-ÇIKIŞLI 
Pazar günü termometrelerin eksi 14, Pazartesi günü eksi 8 ve Salı günü de eksi 6 dereceyi göstereceği Erzurum’da, Çarşamba günü ise sıcaklıklar tekrar düşüşe geçecek. Çarşamba günü gece sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olacağı Erzurum’da, günün en yüksek sıcaklıkları ise 1 derece eksi 5 arasında değişecek. Rüzgarın önümüzdeki 5 gün boyunca doğu, kuzey ve kuzeydoğu istikametinden hafif ve orta şiddette esmesinin beklendiği ilde, özellikle gece ve sabah saatlerinde yoğun buzlanma görülecek. 

KAR MÜCADELESİ SÜRÜYOR 
Öte yandan Erzurum’da belediyelerin karla mücadelesi ise devam ediyor. Binlerce ton karın cadde ve yollardan temizlenerek taşındığı Erzurum’da, ulaşıma kapalı herhangi bir yol bulunmuyor. Belediyeler, kar mücadelesine trafik yoğunluğunun yaşandığı bölgelerle başlarken, ara sokaklar ve kaldırımlar ise, ikinci ve üçüncü plan çalışmaları kapsamında yer alıyor.