ÖZEL HABER Haber Girişi : 28 Temmuz 2023 11:49

Kara listede Çakır da var

Kara listede Çakır da var
LGBT oluşumu Kaos GL, Gazeteniz YENİGÜN ve Yazarı Mehmet Musa Çakır’ı da fişlemiş! 

LGBT oluşumu Kaos GL, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gazetecilere kadar Türkçe ve İngilizce yazılarla rapor hazırlayarak fişleme yapıyor. Her ay gazeteci ve siyasetçileri tek tek yazarak fişleyen ve Batılı ülkelere İngilizce olarak raporlayan LGBT oluşumu Kaos GL, eşcinsel faaliyetlere yönelik eleştirileri “nefret söylemi” olarak yayımlayıp, gazetecileri, bilim adamlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasileri adeta hedef gösteriyor. Kaos GL, “Nefret Köşeleri” adıyla hedef gösterdiği isimlere, Gazeteniz YENİGÜN’ün Yazı İşleri Müdürü ve Yazarı Mehmet Musa Çakır’ı da eklediği ortaya çıktı. Çakır’ın çeşitli zamanlarda kaleme aldığı LGBT karşıtı yazılarını “Nefret Köşeleri” diye tanımlayan ve takipçileriyle paylaşan Kaos GL’nin, oluşturduğu kara listede Haber7, Aydınlık, Millî Gazete, Sabah, Yeni Şafak, Star, Takvim, Türkiye, Akşam, A Haber, Türkgün ve Yeni Akit’i de fişlediği görüldü. 

NEFRET KÖŞESİ İMİŞ… 
Gazeteci Çakır’ın YENİGÜN’de yer alan “Mesele Türkiye meselesi” başlıklı yazısını nefret söylemi olarak nitelendiren söz konusu oluşum, yine Çakır’ın “İnsan Hakları Derneği’nin eşcinsellikle ne işi olur ki acaba?” sorusunu da, takipçilerine nefret köşesi olarak sunuyor. 
Kaos GL, internet sitesinde Çakır’ın yer verilen yazısı ise, şöyle: 
“Erzurum yerel basınından köşe yazarı Çakır’ı, 2020’de, “İnsan Hakları Derneği’nin ne işi olur ki acaba eşcinsellikle?” sorusuyla hatırlayalım: “İnsan Hakları Derneği’nin ne işi olur ki acaba eşcinsellikle? Ya da İzmir ve Ankara barolarının… Hayır, sapkınlığın savunulabilir bir tarafı var da, bunu bir tek biz mi bilmiyoruz yani? Tedavi edilebilir bir hastalık olarak kabul etmek mümkünken, Lutiliği bir yaşam biçimi haline getirmek ve bu günaha “insan hakları” penceresinden bakmak ise, kimse kusura bakmasın en büyük ahmaklıktır, en büyük ziyankârlıktır, en büyük geri zekâlılıktır…” 

SÖYLEDİĞİMİZİN ARKASINDAYIZ 
Öte yandan Gazeteci Mehmet Musa Çakır, biyolojik bakımdan çok cinsiyetlilik durumunun dışında, cinsel yönelimin bir tercih ya da isteğe bağlı bir husus olarak takdim edilmek istenmesine herkes gibi kendisinin de karşı olduğunu söyledi. Böyle bir tutumun Türk aile yapısı ve toplumsal değerler bağlamında büyük bir tehdit olduğunun altını çizen Çakır, “Böyle bir yönelimi insan hakları ekseninde değerlendirmek son derece yanlıştır. Kaos GL isimli oluşumun bu husustaki görüşlerimizi nefret söylemi olarak değerlendirmesi gayet doğaldır. Halbuki duymak istemedikleri tek şey hakikatin kendisidir. Dün ne söylemişsek, bugün de söylediğimizin arkasındayız” diye konuştu.