ÖZEL HABERHaber Girişi : 03 Şubat 2023 12:29

Karla mücadele milyonları yiyecek �

Karla mücadele milyonları yiyecek  
Erzurum’da aylardır beklenen kar, yüzünü sonunda gösterdi.

Önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla dün gün boyunca devam eden yağış, belediyelerin karşısına ise hem mücadele hem de maliyet olarak çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra merkez ilçe belediyelerine ait iş makinaları ve personeller, kar yağışının sona ermesini beklemeden yollara dökülürken, sürekli yağan kar yüzünden ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geldi. Karla mücadele maliyetlerinin geçen yıla oranla neredeyse üçe katlandığı Erzurum’da, milyonlarca liralık kaynak, karla birlikte adeta havaya savruluyor. 

ERZURUM MERKEZDE SEFERBERLİK 
Büyükşehir, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye belediyelerine ait karla mücadele ekiplerince yürütülen çalışmalar dün gün boyunca devam ederken, ana arterlerin ve bulvarların karla mücadele çalışmasını Büyükşehir Belediyesi yürütüyor. Kısıtlı imkanlara rağmen Erzurum şehir merkezinde seferberlik ilan eden belediyeler, yolları ulaşım için açmaya devam ederken, kaldırım temizlikleri ise öncelik planlamasına göre yapılıyor. 

MASRAFLARIN EN BÜYÜĞÜ 
Belediye yetkilileri, karla mücadelenin artık en büyük gider kalemlerinden birisi haline geldiğini dile getirerek, “Normal şartlarda geçtiğimiz yıla oranla karla mücadele maliyeti neredeyse üçe katlanmış durumda. Hem iş makinaları, hem akaryakıt ve hem de vardiya sistemiyle çalışan karla mücadele ekipleri, şu anda yerel yönetimlerin karşı karşıya kaldıkları en büyük gider kalemi haline geldi. Buna rağmen ulaşım hizmetlerinin aksamaması için elimizden geleni yapıyoruz” dediler.