ÖZEL HABER Haber Girişi : 21 Ekim 2022 10:49

Kirişçi Erzurum’a geliyor

Kirişçi Erzurum’a geliyor
Toplu açılışlar ve bir takım temaslarda bulunmak üzere Erzurum’a gelecek olan Bakan Kirişçi, temaslarına Aşkale’deki programla başlayacak.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, bugün Erzurum’a geliyor. Toplu açılışlar ve bir takım temaslarda bulunmak üzere Erzurum’a gelecek olan Bakan Kirişçi, temaslarına Aşkale’deki programla başlayacak. Erzurum Valisi Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret ettikten sonra Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Besicilik Programı tanıtım etkinliğine katılacak olan Bakan Kirişçi, daha sonra tarım sektör temsilcileri ile bir araya gelecek. Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezi’ndeki programın hemen ardından AK Parti Erzurum İl Başkanlığı ile MHP Erzurum İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek olan Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi, daha sonra Erzurum’dan ayrılacak.

 

DOLU DOLU ERZURUM PROGRAMI

Geçtiğimiz hafta planlanan, ancak Amasra’daki maden faciası sebebiyle iptal edilen programın yeniden icrasını içeren Erzurum ziyaretinde, sözleşmeli tarımsal üretim ve seracılık ihtisas organize sanayi bölgesi konularının da gündeme gelmesi bekleniyor. Erzurum’da Ziraat Mühendisleri Odası başta olmak üzere tarım ve hayvancılık sektörlerinin temsilcilerinin katılacağı toplantıda, Erzurum’a ve bölgeye özel tarım-hayvancılık formülleri üzerinde durulacağı ifade edilirken, Bakan Kirişçci’nin Erzurum’a yönelik talepler karşısında nasıl bir yaklaşım sergileyeceği ise çok merak ediliyor.

 

SÖZLEŞMELİ SİSTEME GEÇİLMELİ!

Öte yandan Erzurum’daki tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üreticiler ise, sözleşmeli besicilik programı gibi tarımsal ve bitkisel üretimde de sözleşmeli sisteme geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu beklentiyi dile getirmesi gerekenler, iktidarın Erzurum temsilcileridir. Erzurum tarım ve hayvancılık şehri; dolayısıyla beklentilerinin de dikkate alınması gerekiyor. Bu talepler hazır bakan bey Erzurum’a gelmişken gündeme getirilmeli ve gereken adımlar atılmalıdır” dediler.