ÖZEL HABER Haber Girişi : 24 Aralık 2022 14:01

Kış mevsimi yine kurak 

Kış mevsimi yine kurak 
Erzurum, yine son yılların en kurak kış mevsimini geçirmeye başladı.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında çoktan beyazlara bürünmüş olan Erzurum, bu yıl neredeyse kış mevsiminin bir ayını daha geride bırakmak üzere… Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan hava tahmin raporuna göre; Erzurum’da Pazartesi ve Salı günleri dışında kar yağışı beklenmezken, yağışların da yine yüksek kesimlerde etkili olması bekleniyor. Haftanın en yüksek sıcaklığının 4 derece olarak bugün kaydedileceği Erzurum’da, günün en düşük sıcaklığı ise sıfır derece olacak. Erzurum’da hava sıcaklıklarındaki en sert düşüşler gece yaşanacak. Bugünden başlayarak yarın, Pazartesi, Salı ve Çarşamba gününe kadar sürekli düşüş gösterecek olan gece sıcaklıkları, sıfırın altında 8 dereceye kadar gerileyecek. 

İŞTE GÜN-GÜN HAVA DURUMU 
Erzurum’da gündüz hava sıcaklığı bugün ve yarın tahmini 4 derece olarak kayıtlara geçerken, gece sıcaklığı ise, her iki gece de sıfırın altında 5 derece olacak. Sıcaklıklar Pazartesi gününden itibaren hem gündüz, hem de gece düşecek. Pazartesi günü gündüz havca sıcaklığının 2 derece olması beklenirken, gece sıcaklığı sıfırın altında 6, Salı günü ise, gece sıfırın altında 2 dereceyi gösterecek olan termometreler, gündüz de sıfır dereceyi gösterecek. Hem Pazartesi hem de Salı günü kar yağışının beklendiği Erzurum’da, Çarşamba günü ise hava kapalı olacak. Çarşamba günü gece sıcaklığının sıfırın altında 8 dereceyi göstermesi beklenirken, aynı gün hava sıcaklığı ise 1 derece olacak. 

YÜKSEKLERE KAR YAĞACAK 
Meteoroloji uzmanları, Pazartesi ve Salı günleri beklenen kar yağışının daha çok yüksek kesimleri etkisi altına alacağı tahmininde bulunurken, şehir merkezinin bu yağışlardan etkilenmeyeceğini öngörüyor. Kar yağışının Ocak ayından önce merkezde etkili olmayacağı belirtilirken, sıcaklıklardaki düşüşün hafta boyunca devam edeceği ifade ediliyor.