ÖZEL HABER Haber Girişi : 11 Ekim 2023 10:24

Kombi farelerine dikkat!

Kombi farelerine dikkat!

Erzurum’da havaların soğumaya başlamasıyla birlikte doğalgaz kullanımına da yavaş yavaş geçildi. Kombi bakımı, yakıttan tasarruf etmenin olmazsa olmaz formülleri arasında gelirken, bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar ise, sosyal medyayı mesken tuttu. Yetkili servislerden edinilen bilgilere göre; Erzurum’da da iş başına geçen dolandırıcılar, sosyal medyadan verdikleri bakım ilanlarıyla vatandaşa büyük mağduriyetler yaşatıyor. Ucuz fiyat verdikleri için tercih edilen ve kombi bakımı için evlere giden sözde teknik ekipler, çalışan komilerin parçalarını “bozuk” diyerek yanlarında götürüyor ve bakım ücretini de alarak kayıplara karışıyor. İletişim sağlandığında ise, parçanın kullanılmayacak durumda olduğunu söyleyen sözde bakım ekipleri, kombinin servise götürülmesini istiyor. 

PARÇA ÇALIYORLAR 
Yetkili servis işletmecileri, Erzurum’da bu yıl peydah olan kombi farelerine karşı uyanık olunması çağrısında bulunuyor. Sosyal medyada kombi bakım ilanları vererek, vatandaşların dikkatini çekmeye çalışan dolandırıcıların, çok düşük rakamlar sebebiyle çok sayıda vatandaşı ağına düşürdüğünü anlatan işletmeciler, “Vatandaş ucuza kombi bakımı ilanını görünce inanıyor ve irtibata geçiyor. Eve gelen ekipler, kombi bakımı yapmak yerine cihazın kıymetli parçalarının bozuk olduğunu ifade ediyor ve sözde onarım için yanlarında götürüyor. Yine sözde bakım yaptıkları tesisat için bir de para alıyor. Daha sonra ilgili parçaların kullanılmaz halde olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini söyleyerek vatandaşı servislere yönlendiriyor. Vatandaşlar da o parçalar için servislere binlerce lira para ödemek durumunda kalıyor” diye konuştular.

RANDEVU SİSTEMİ VAR 
Erzurum’daki bireysel ısıtma sistemi kullanan vatandaşları bu dolandırıcılara karşı dikkatli olmaya çağıran yetkili servis işletmecileri, “Kombi bakımı yaptırılırken mutlaka markanın kapsamındaki yetkili servislerle irtibata geçilmeli ve randevu oluşturulmalı; gelen ekiplerden de kimlik ibrazı istenmelidir. Bakımlar bu şekilde yapılır ve yetkili servisler kesinlikle randevu sistemi üzerinden çalışır. Sosyal medyadaki kombi bakım ilanlarına kimse itibar etmesin; aksi halde yaşadıkları mağduriyetle kalmış olurlar” dediler.