ÖZEL HABER Haber Girişi : 21 Temmuz 2023 14:02

KONGRE COŞKUSU 

KONGRE COŞKUSU 
Cumhuriyet’in temellerini atan Erzurum’da, Erzurum Kongresi’nin toplanışının 104’üncü törenlerle kutlanacak.

Erzurum Kongresi’nin toplanışının 104’üncü yılı çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirilecek olan yıldönümü kutlamalarına, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in de katılması bekleniyor. Heyetin Erzurum programının bugün netleşeceği tahmin edilirken, Erzurum Kongresi’nin yıldönümünde yoğun program akışı da dikkatleri çekiyor. 

TEMSİLİİ CANLANDIRMA 
Erzurum Kongresi kutlamaları, Pazar günü Atatürk anıtına çelenk sunum töreniye başlayacak. Havuzbaşı’ndan kongre binasının bulunduğu Kongre Caddesi’ne kadar kortej yürüyüşünün gerçekleştirileceği etkinlikler kapsamında kutlama ve kongrenin temsili canlandırması yapılacak. Halk oyunları ve mehteran gösterisinin ardından Çifte Minareli Medresede “Cumhuriyet’in kuruluşunda Erzurum’un önemi ve Erzurum Kongresi” konulu bir konferans verilecek. Ehram defilesinin ardından Kale önünde Erzurum Kültür ve Sanat Evi’nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin toplu açılış töreni gerçekleştirilecek. 

HELİKOPTER GÖSTERİSİ 
Türkü dinletisinin ardından etkinliklere Olimpiyat Millet Bahçesi’nde devam edilecek. Jandarma Çelik Kanatlar ve Üzüm Salkımı Helikopter Uçuş Gösterisi ile görsel bir şölene dönüşecek olan 23 Temmuz Erzurum Kongresi kutlamaları, olimpiyat meşalesinin yakılması suretiyle Atlama Kuleleri’nde sona erecek. 
Cumhuriyet’in 100’üncü yılı ve Türkiye Yüzyılı’nın da ilk Erzurum Kongresi kutlaması olmasına rağmen kutlama geleneğinin önceki yıllara göre değişmediği Erzurum’da, gözler Eylül ayında yıldönümü kutlanacak olan Sivas Kongresine çevrildi.