ÖZEL HABER Haber Girişi : 31 Ağustos 2023 08:21

Konsey’in temelleri atılıyor

Konsey’in temelleri atılıyor
Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, Ankara temaslarına medya zirvesiyle başladı.

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, Ankara temaslarına medya zirvesiyle başladı. Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı Halil Zor’la bir araya gelen ve medya üzerine değerlendirmelerde bulunan Çakır, ilk olarak Erzurum’da hayata geçirmeyi planladıkları konsey yapılanmasından bahsetti. Konseyin, gazetecilik mesleğinin itibarına gölge düşürenleri, gazeteciliği para karşılığında yapanları, kişileri, siyasetçileri, kamu kurumlarını, belediyeleri, belediye teşekküllerini, iş insanlarını ve STK’ları çıkar için taciz edenlere resmen savaş açacağını kaydeden Çakır, bu yolla mesleğe kara çalanları afişe edeceklerini dile getirdi. 

ÇIKAR GAZETECİLİĞİ VURGUSU 
ABB Genel Başkanı Halil Zor, Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, söz konusu projeye ise tam destek verdiklerinin altını çizdi. 
Medyanın güvenilir olmaktan çıktığını, bunun başlıca sebebinin ise, çıkar gazeteciliği olduğunu dile getiren Genel Başkan Halil Zor, “Maalesef bu durum Türkiye’nin her yerinde karşılaştığımız bir sorun. Kamu kurumları, belediyeler, belediye başkanları, siyasetçiler, iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve daha birçok yapılanma, kendine gazeteci diyen tetikçilerle ve yayın kuruluşları ile uğraşıyor. Bu bir mücadele ve bu mücadeleyi gazeteciliği gerçekten namuzuyla ve layıkıyla yapanlar kazanacak” diye konuştu. 

TÜM İLLERDE UYGULARIZ 
ABB Genel Başkanı Zor, Şube Başkanı Çakır’ın Erzurum’da uygulayacağı bu modeli Türkiye’de şubelerinin bulunduğu tüm illerde hayata geçirmenin de mümkün olacağını belirterek, “Bu bir temizlik hareketi olsun. Medyayı kuşatan kiri ve pası birlikte temizleyelim. Kamu kurumlarından, belediyelerden, belediye başkanlarından, iş insanlarından, STK temsilcileriyle sırf çıkar ve kazanç elde etmek isteyen sözde gazetecileri mesleğin ve sektörün dışına itelim. Kurumsal işbirlikleri sayesinde tetikçilik yapan, şantajla çalışan ve gazetecilikle hiçbir ilgisi olmayan kişileri afişe edelim, deşifre edelim, kamuoyuna ilan edelim” şeklinde konuştu. 

İSİMLERİ DEŞİFRE EDİLECEK
Konsey çalışmasının altyapısına ilişkin olarak Genel Başkan Halil Zor’u bilgilendiren ABB Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Bu çalışmayı Erzurum’da göz önündeki tüm kamu kurumlarıyla, belediyelerle, siyasetçilerle, STK’lar ve iş insanlarıyla ortaklaşa yapacağız. Herhangi bir kurumdan, belediyelerden, belediye başkanlarından, STK başkanlarından, iş insanlarından ve bürokratlardan para talep eden sözde gazetecilerin isimlerini tek tek kamuoyu ile paylaşacak ve haklarında kınama yayınlayacağız. Böylece kamuoyu kimlerin aslında gerçek gazeteci, kim ya da kimlerin tetikçi, soytarı ve şarlatan olduğunu öğrenecek, görecek, bilecek ve duyacak” ifadelerini kullandı.