ÖZEL HABER Haber Girişi : 22 Aralık 2022 10:07

Konutta 1+1 furyası

Konutta 1+1 furyası
Erzurum’da bir zamanlar neredeyse hiç inşa edilmeyen 1-1 daireler, şimdilerde adeta peynir-ekmek gibi satılmaya başlandı.

Semtine göre 1+1 daire fiyatlarının 500 bin liradan başladığı Erzurum’da, stüdyo dairelerin imalatında bile artış görülür oldu. İnşaat sektöründe artık bütçeye göre konut üretildiğini dile getiren müteahhit firma yetkilileri, “Önceden 1+1 dairelerin yüzüne hiç kimse bakmazdı. Ama şimdi bu daireler bile aranır oldu. Hatta Erzurum’da tamamı 1+1 dairelerden oluşan apartmanlar ve siteler oluşmaya başladı” dediler. 

Konut fiyatlarındaki hızlı yükseliş sebebiyle insanların artık geniş daire tutkusundan vazgeçmek zorunda kaldığını kaydeden inşaat sektörü temsilcileri, “Öyle bir zaman içerisindeyiz ki, insanlar artık başlarını sokabilecek çatı arıyorlar. Dolayısıyla          büyüklüğünün hiçbir önemi kalmıyor” diye konuştular.

 

YERLEŞİK KÜLTÜR DEĞİŞİYOR

Erzurum’da barınmayla ilgili olarak yerleşik kültürün büyük evlerden yana olduğunu anlatan müteahhit firma yetkilileri, “Erzurum’da değil 1+1 2+1 evlerin bile yüzüne bakan olmazdı. Hatta bu evler için küçük yorumu yapılırdı. Ama şimdi fiyatlarda yaşanan tırmanış yüzünden 2+1 daireler bile lüks haline geldi. Bu doğrultuda arayışlar 1+1 dairelere yönelik oldu. Özellikle yeni evlenen çiftler ve yanı sıra emekliler artık bu evlerden yana tercih yapıyor” dediler.

 

EN UCUZ 1+1 DAİRE 500 BİN LİRA

1+1 evlerin fiyatlarının da artık dikkat çeken düzeylere ulaştığını anlatan inşaat sektörü temsilcileri, “Tabi bu tarz dairelerin fiyatları semtine göre değişiyor. Ama her halükarda 1+1 daireler 400 ile 500 bin liradan başlıyor. Lokasyon olarak en iyi bölgede 1+1 daire satın almak isteyen 600 ile 700 bin lirayı bile gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Zaten Erzurum’da stüdyo konut imalatı bile başladı. Yani tüm donatılarıyla bir göz ev olan bu daireler de, özellikle öğrenciler ve memurlar için cazip gelmeye başladı. Tabi bu tür konutları yatırım amaçlı olarak satın alanlar da var” şeklinde konuştular.