ÖZEL HABER Haber Girişi : 11 Ocak 2023 09:33

Konutta istismar vakti

Konutta istismar vakti
Erzurum’da ikinci el otomobil fiyatlarıyla birlikte konut fiyatları da artışa geçti.

Hükümetin ucuz konut sahibi olmaya yönelik olarak birbiri ardına yaptığı hamleler, dar gelirli kesim için umut kaynağı olurken, istismarcıların ise iştahını kabarttı. Konut fiyatlarının yükselişini frenlemek için atılan söz konusu adımlar, fırsatçıları anında harekete geçirdi. Konut kredi faiz oranlarına da yansıyan hamlelerin ardından ilk iş olarak konut fiyatlarını yükseltmeye başlayan fırsatçılar, vatandaşın hevesini yine kursağına dizdi. Ev fiyatlarının son bir ay içerisinde sürekli yükseliş kaydetmesinin dikkat çekici olduğunu dile getiren vatandaşlar, başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlık ve kurumları yaptırım uygulamaya davet ettiler.

 

BİR HAFTADA 200 BİN LİRALIK ARTIŞ

Erzurumlu vatandaşlar, “Hükümet ne zamanki konut fiyatlarını düşürmeye kalksa, fırsatçılar hemen harekete geçiyor. Yani geçen hafta satışa çıkmış bir konutun fiyatı bir hafta içerisinde 200-300 bin lira birden nasıl artıyor? Bir haftada ne oluyor, ne bitiyor ki, konut fiyatları katlanarak artıyor?” diye sordular.

Maliye Bakanlığı’nın konut satışlarını mercek altına alması gerektiğini vurgulayan ve bu fiyat artışlarının önüne geçmesini isteyen vatandaşlar, “Bu sıkıntı emlakçılardan mı kaynaklanıyor, konut sahiplerinden mi kaynaklanıyor, bilmiyoruz. Ama neden kaynaklanıyorsa kaynaklansın, bu artık vatandaşa karşı bir zulme dönüştü. Bu zulmün önüne geçmesi gereken de hükümetimizin ilgili bakanlık ve kuruluşlarınındır” şeklinde konuştular.