ÖZEL HABER Haber Girişi : 08 Kasım 2022 14:29

KREDİDE ZİRVE

KREDİDE ZİRVE

Erzurum’da 2022 yılının 9 aylık döneminde kredi kartları üzerinden yapılan harcama tutarı 1 milyar 800 milyon liraya ulaştı. Konut kredileriyle neredeyse başa baş giden kredilerde, taşıt için de 159 milyon 223 bin liralık kullanım gerçekleştirildi. BDDK Finansal Türkiye Haritası verilerine göre; Erzurum’da kullanılan tüketici kredilerinin toplamı 3 milyar 100 milyon lirayı bulurken, 9 aylık kredili mevduat hesabı tutarı da, 358 milyon 800 bin lira oldu. Erzurum’da 9 ay boyunca tüm kalemleriyle birlikte kullanılan bütün kredilerin kişi başına düşen tutarı 34 bin 86 liraya çıkarken, yılın geriye kalan 3 aylık bölümünde ise kullanılan kredilerin ne kadar olacağı bilinmiyor. İstatistik verilere göre; Erzurum’da 9 aylık süreçte toplam 159 milyon 223 bin lira tutarında taşıt kredisi kullanılırken, 1 milyar 857 milyon lirayı bulan tutarda da, konut kredisi kullanımı gerçekleşti.

 

TÜKETİCİ KREDİSİNDE REKOR

Erzurum’daki tüketici kredi kullanımı da dikkat çekti. 3 milyar 100 bin liralık kredi kullanımıyla tüketici kredilerinde Erzurum rekoru kırılırken,  kredili mevduat hesaplarında ise rakam 358 milyon 800 bin lira oldu.

Öte yandan Erzurum’da kredi kartı kullanımında da yine tüketici kredilerinde olduğu gibi rekor kırıldı. İl genelinde 9 aylık dönemde kredi kartları üzerinden yapılan kullanım tutarı 1 milyar 800 milyon liraya ulaşırken, bu rakamın son zamanların en yükseği olduğu ifade edildi.

 

SORUNSUZ GERİ DÖNÜŞ

Ekonomistler ise, Erzurum’daki kredi kullanımının büyüklüğü kadar, bu kredilerin geri dönüş sürecinin de önemli olduğunu belirterek, “Erzurum’da bankalardan kullanılan kedilerin geri dönüş süreci gayet sağlıklı işliyor. Şu anda kişi başına düşen kredi borcu 34 bin lira iken, takipteki alacakların kişi başına düşen tutarı ise, 800 lira dolayında. Aradaki fark, Erzurum’un kredi performansını ortaya koyması açısından çok değerli” diye konuştular.