ÖZEL HABER Haber Girişi : 26 Nisan 2023 10:21

Kültür turlarında patlama

Kültür turlarında patlama

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Karadeniz başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi kültür turları yeniden başladı. Erzurum’da son yılların popüler hale gelen gezi programlarından biri olan kültür turları, talebe bağlı olarak günübirlik ve konaklamalı olarak da gerçekleştiriliyor. Günübirlik turlar 750-1000 lira arasında değişirken, konaklamalı kültür turları ise, 2 ile 3 bin lira arasında değişen fiyatlarla gezi meralılarına sunuluyor. Erzurum’da kültür turları düzenleyen acente sayısında ise artış yaşanıyor. Turizm seyahat acentelerine her gün bir yenisinin eklendiği Erzurum’da, tur paketlerine gösterilen ilgi ise, katlanarak artıyor. 

ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ 
Acente işletmecileri, yaz tatili planlaması yapmak isteyenlerin maliyet yüzünden zorlandıklarını belirterek, “Şu anda 4 kişilik bir ailenin en fazla 10 günlük yaz tatili maliyeti her şey dahil 50 bin lira. Bu yüzden yaz tatili yapmak artık herkesin harcı değil. Hal böyle olunca insanlar tatil ihtiyaçlarını kültür turlarıyla gideriyor” dediler. 
Erzurum’da kültür turlarına gösterilen ilginin ise, memnuniyet verici bir düzeyde bulunduğuna dikkati çeken acente işletmecileri, “Özellikle pandemi sonrasında yoğunluk kazanan bu turlara vatandaşların ilgisi büyük oldu ve bu zamanla alışkanlığa dönüştü” diye konuştular. 

İKİ AYRI ALTERNATİF 
Turların günübirlik ve konaklamalı şeklinde iki ayrı kategoride sunulduğunu anlatan acente işletmecileri, “Sabahın erken saatlerinde başlayan günübirlik turlar, gece yarısı sona eriyor. Bunun dışında konaklamalı yurt içi ve yurt dışı turları da var. Dileyen Karadeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi turlarını tercih ederken, dileyenler de, Gürcistan turlarından paket satın alıyor” dediler.