ÖZEL HABER Haber Girişi : 24 Haziran 2023 10:00

Kurbanlık piyasası yanıyor!

Kurbanlık piyasası yanıyor!

Kurban bayramına 5 gün kala pazarlara adeta ateş düştü. Fiyatların bir gün öncesini bile aratmaya başladığı kurban pazarlarında bütçeye göre kurbanlık bulmaksa neredeyse imkansız hale geldi. Erzurum’da en çok satışı yapılan kurbanlık hayvanların başında gelen düveler, diğer büyükbaş hayvanlara göre daha ekonomik olduğu için tercih edilirken, küçükbaş kurbanlıklar ise adeta mumla aranmaya başlandı. Birçok pazarda küçükbaş kurbanlığa rastlanamazken, çoğu küçükbaş kurbanlık ise, daha pazarlara girmeden alıcı bulmaya başladı. 

SON GÜNLERİ BEKLEMEYİN! 
Besiciler bu yıl hayvan sayısındaki azalmaya dikkat çekerken, yükselen maliyetler sebebiyle de fiyatların yüksek oluşunu dile getirdiler. Besicilere göre; kurbanlık almak için son günlerin beklenmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Bundan önceki yıllarda kurbanlık alışverişleri hep son günlere bırakılır ve fiyatların düşmesi beklenirdi. Ama şimdi öyle bir durum söz konusu değil. Çünkü önceki yıllarda kurbanlık sayısı da fazlaydı. Şimdi tam tersi, kurbanlık hayvan yok” diye konuştular. 

BULUR BULMAZ ALIN! 
Kurbanlık satın almak isteyen vatandaşların bütçelerine en uygun kurbanlığı bulur bulmaz satın almalarını tavsiye eden besiciler, bu durumu fırsat bilen istismarcıların da piyasaya çıktığının altını çizdi. Besiciler, “Kurbanlık hayvan üzerinden ticaret yapıp kazanç elde etmeye çalışmak bile başlı başına ahlaksızlıktır. Son günlerde satışı yapılan kurbanlıkların farklı pazarlarda satışa sunulduğunu görüyoruz. Bu da üzüntü verici ayrı bir durum” dediler.