ÖZEL HABER Haber Girişi : 23 Haziran 2022 14:55

Mera ve çayırlara akademik bakış

Mera ve çayırlara akademik bakış
Çayır ve meralar, Erzurum’da çevrimiçi bir çalıştayla ele alındı.

Çayır ve meralar, Erzurum’da çevrimiçi bir çalıştayla ele alındı. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nce organize edilen çalıştaya bölgenin dört bir yanındaki üniversitelerden akademisyenlerin yanı sıra Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Şerafettin Çakal da katıldı. Doç. Dr. M. Kerim Güllap’ın Düzenleme Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı çalıştayda, Genel Sekreterlik görevini ise Doç. Dr. Melih Okcu üstlendi. Çayır ve Mera Çalıştayının Düzenleme Kurulu’nda; Prof. Dr. Metin Tosun, Prof. Dr. Binali Çomaklı, Prof. Dr. Erdoğan Öztürk, Prof. Dr. Taşkın Polat, Dr. Öğretim Üyesi Furkan Çoban, Arş. Gör. Sedat Severoğlu, Arş. Gör. Tuba Karabacak yer aldı.

ÇOK SAYIDA AKADEMİSYEN KATILDI
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nden Prof. Dr. İbraim Aydın’ın yanı sıra Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali Koç, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Gökkuş, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Binali Çomaklı, Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Kağan Kökten, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Şeyda Zorer Çelebi ve Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal’ın konuşmacı olarak katıldıkları çalıştayda çayır ve meraların öneminden arazi yönetimine varıncaya kadar birbirinden farklı konular ele alındı.

ÇALIŞTAYDA KONU ZENGİNLİĞİ
Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki çayır ve meralarda tarım yapılması, meralarda gübreleme, mera ve çayır ıslah çalışmaları, yem ve hayvansal üretimde maliyet analizi gibi konuların alanında uzman akademisyenler tarafından anlatıldığı çalıştayda, DATAE Müdürü Çakal da, enstitünün çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı.
Türkiye’de tarımsal ve hayvansal üretimin konuşulduğu bu dönemde üniversitelerin bu konulara eğilmesi büyük bir gelişme olarak değerlendirilirken, akademik ve teorik açıdan ele alınan bu gelişmelerin sahaya da yansıtılması gerektiği vurgulandı.