ÖZEL HABER Haber Girişi : 18 Temmuz 2022 14:33

Otogazda talep patlaması

Otogazda talep patlaması
Benzinli araçlara LPG tankı taktırmak isteyenlerin adeta birbirleriyle yarıştığı Erzurum’da, otogaz işletmelerinde randevulu dönem başladı.

Akaryakıt fiyatlarındaki hızlı artış, LPG’ye olan ilgiyi üçe katladı. Benzinli otomobillerine LPG tankı taktırmak isteyenlerin adeta birbiriyle yarıştığı Erzurum’da, otogaz işletmelerinde randevulu dönem başladı. Yoğun talepleri karşılamakta güçlük çeken işletmeciler, LPG dönüşümü yapmak isteyen araç sahiplerine randevu vermek durumunda kalıyor. İşletmeciler, akaryakıt fiyatlarındaki artışın araç sahiplerini alternatifler aramaya ittiğini belirterek, “”Önceleri benzin 7-8 liraydı, LPG 4-5 liraydı. Bu yüzden benzinli araçların LPG dönüşümü pek düşünülmüyordu. Ama şimdi benzin fiyatlarıyla LPG arasındaki fiyat farkı uçurumları buluyor. Şu anda benzin 25 lira, LPG 11 lira, bu yüzden LPG kullanmak çok daha makul geliyor” diye konuştular.

 

TALEPLERE CEVAP VERİLEMİYOR

LPG dönüşümünün ilk çıktığında büyük ilgi gördüğünü, ancak sonradan bir duraksama dönemi yaşandığını anlatan Erzurumlu işletmeciler,  “Akaryakıt fiyatlarındaki artış sürekli hale gelince, araç sahipleri de tasarruf etmenin yolunu LPG dönüşümünde buldu. Bu yüzden neredeyse benzinli her araç için LPG dönüşümü talep ediliyor” dediler.

Talepleri karşılamakta güçlük çektiklerini ve bu yüzden müşterilerle randevu usulü çalışmaya başladıklarını anlatan otogaz işletmecileri, “Şu anda öyle bir yoğunluk var ki, araç sahiplerine tank yetiştiremiyoruz. Bu yüzden randevu usulü ile çalışıyor, araç sahiplerine gün vermekle yetiniyoruz” şeklinde konuştular.

 

EN UCUZ DÖNÜŞÜM 5-6 BİN LİRA

LPG dönüşüm fiyatlarının ise 5 bin liradan başlayıp, marka ve kaliteye göre değiştiğini dile getiren Erzurumlu işletmeciler, “Şu anda en ucuz dönüşüm ücreti 5 ile 6 bin lira arasında değişiyor. Tabi bu süreçte marka ve kalite çok önemli. Kalite düşkünü olan sürücüler için 15 ile 20 bin lira arasında değişen fiyatlarda dönüşüm sistemleri de var. Herkes bütçesine göre karar veriyor ve tercih yapıyor” dediler.

Araç sahipleri ise, benzin fiyatlarına artık yetişemez hale geldiklerini kaydederek, “Bir litre benzine 25 lira ödemektense, bir litre otogaza 11 lira ödemek çok daha mantıklı. Paramızı çöpe atmanın bir anlamı yok” şeklinde konuştular.